Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії рф, мають право на пільгове санаторно-курортне лікування

Дата: 06.07.2024 12:56
Кількість переглядів: 63

Забезпечення у 2024 році санаторно-курортним лікуванням осіб, позбавлених волі внаслідок агресії РФ

 

 

    Особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням строком 18 календарних днів або, за особистим вибором, на виплату компенсації, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

Компенсація постраждалій особі виплачується в межах граничної вартості пільгового санаторно-курортного лікування на рахунок постраждалої особи, відкритий в установі уповноваженого банку. У 2024 році гранична вартість становить 14994 (833,0) грн .

Важливо зазначити, що постраждалі особи мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.

Для одержання пільгового санаторно-курортного лікування або компенсації постраждалим особам необхідно звернутися із заявою до органу соціального захисту населення, органу місцевого самоврядування або до Центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим місцем проживання, а внутрішньо переміщені особи з їх числа - за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 

До заяви додаються наступні документи:   

  • копія паспорта громадянина;  
  • медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о;  
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;  
  • копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей»;  
  • документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування (для одержання компенсації).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь