Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В свої 30 років Іван перепробував багато професій та майже усі вони пов’язані з ризиком. «Така вже у нього натура», – признається «Фідель»

Дата: 22.05.2024 21:56
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Бороди, яка слугувала приводом для його псевдо, він вже давно позбувся, але жвавий, непосидючий характер залишився.

З раннього дитинства армійське середовище стало рідним для Іванка, бо батько служив прапорщиком у військах протиповітряної оборони, родина мешкала у військовому на Херсонщині. Серед солдатів у хлопця було чимало друзів, тож їхнє життя, звички сприймалися як цілком природні. Закінчивши він подався в аграрний ліцей, де опанував фах кухаря. Не думав, що мине багато років, перш ніж вміння смачно готувати йому аж настільки знадобиться.

Пішовши у 2015-му на строкову службу, був водієм-електриком в артилерії. Рвався на «передок», та не судилося… Після демобілізації потяг до «пригодницьких» професій привів Івана в охоронну компанію «Кобра». Та видалося, що там драйву замало і хлопець став лісовим пожежником у ДСНС. Встиг цей «шукач неприємностей» і з браконьєрами поборотися у рибінспекції. Нарешті до його колекції екстремальних професій додалася служба у муніципальній варті – підрозділі, який забезпечував правопорядок.

Усе це було цікаво, подобалось його кипучій натурі, та родина потребувала не так його подвигів, як покращення фінансового становища – дружина була вагітна. Так влітку 2021-го Іван опинився на заробітках у Польщі. Лише під Новий рік, коли народилася донечка Варя, завітав додому, допоміг дружині та знову до Польщі. Але не вдалося тут статків надбати: два тижні просидів у карантині через епідемію COVID-19, а у перший день роботи отримав звістку: війна. Відразу кинувся в Україну, п’ять днів добирався додому, де вже хазяйнували загарбники.

Батько підказав хлопцю, що саме формується один з підрозділів ТрО, тож він цілеспрямовано подався туди. Бажав стати стрільцем, але вже не було вакантних посад, невеликий вибір залишився: водій або кухар, отут і стали у пригоді давні навички готування, й треба відзначити, на смакові якості й поживність страв гріх скаржитись. «Я гадав, що ненадовго стану до котла, незабаром перейду на більш бойову посаду, та ось вже два роки куховарю», зітхає «Фідель». – «Мені більше подобається виконувати завдання на лінії зіткнення: небезпечно, зате драйв, адреналін. Армія навчила мене не бути легковажним, діяти терпляче і уважно, бо на війні не лише своїм життям резикуєш, а ще – добре розбиратися у людях».

Як і всі, Іван сподівається на скорішу перемогу. Проте, вірогідно, не поспішатиме полишати лави ЗСУ: подальше продовження військової служби цей непосидючий хлопець вважає гідною життєвою перспективою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь