Впровадження здорових харчових звичок
Дата: 29.12.2023 15:53
Кількість переглядів: 83
Інформаційна кампанія для підвищення обізнаності дорослих і дітей щодо впровадження здорових харчових звичок
Попри війну та усі труднощі, що пов’язані з військовими діями на території нашої держави, дедалі більше українців намагаються споживати здорову їжу. Вони ретельно вивчають інформацію про склад продуктів і готують удома смачні страви з натуральних складників, обмежуючи додавання некорисних інгредієнтів, зокрема солі, цукру й надмірної кількості жиру.
Вибір продуктів, приготування та споживання їжі багато українських родин використовує і як спосіб виховання в дітей корисних звичок харчування. Адже харчування сучасної людини визначає стан її здоров’я протягом усього життя, безпосередньо впливає на його тривалість, значно зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету й раку, тобто найбільш небезпечних захворювань для українців.
Правильне харчування та здорові харчові звички мають бути обов’язковим компонентом сімейного життя кожної людини.
Саме тому, Міністерство освіти і науки України в рамках погодженого плану співпраці між Представництвом ЮНІСЕФ в Україні та Урядом України в партнерстві з Першою леді України, Міністерством охорони здоров’я України реалізує широкий спектр заходів для популяризації шкільної реформи харчування та здорової харчової поведінки серед дітей шкільного віку та їхніх батьків /опікунів.
Матеріали про інформаційну кампанії для підвищення обізнаності дорослих і дітей щодо впровадження здорових харчових звичок розміщено на каналі Присиваської СВА та групах ЗЗСО у Фейсбук за посиланням:
https://www.facebook.com/groups/1136602233663250/posts/1301875463802592/
https://www.facebook.com/groups/1113032952177662/?multi_permalinks=2610188665795409&hoisted_section_header_type=recently_seen
https://www.facebook.com/groups/1926652417450377
https://www.facebook.com/groups/1395521363881155
« повернутися