Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 листопада студенти Херсонського державного аграрного університету відвідали Григорівську сільську раду Присиваської ОТГ

Дата: 17.11.2017 17:41
Кількість переглядів: 1088

Фото без опису

14 листопада у Григорівську сільську раду Присиваської ОТГ завітали координатори проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Есма Умерова та Артем Червоний. Візит відбувся в рамках інформаційної кампанії щодо популяризації глобальних цілей сталого розвитку для студентів Херсонського національного аграрного університету, в рамках Спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Зустрічав гостей голова Григорівської сільської ради Сергій Олександрович Кліщевський та презентував успішно реалізовані сумісно з ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» проекти ,а саме “Інноваційні енергоефективні заходи у ФАПі с.Григорівка. Термомодернізація будівлі та капітальний ремонт системи опалення з встановленням котла на біомасі” , «Енергозберігаючі заходи в Строганівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Заміна вікон», «Енергозберігаючі заходи в школі с. Строганівка «Заміна вікон», «Технічне переоснащення Артезіанської свердловини по вул. Кузнечній в с.Григорівка».

Після цього делегація на практиці познайомилася з успішними ініціативами й практиками Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ. Студенти побували в Григорівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де спільними зусиллями, за кошти Європейського Союзу, Програми розвитку ООН в Україні, бюджету Григорівської сільської ради та громадської організації «Майбутнє Григорівки» були здійснені енергоефективні заходи, термомодернізація будівлі  та капітальний ремонт системи опалення з встановленням котла на біомасі. Це був перший вдалий проект громади, який мав позитивний вплив на населення громади. Жителі зохотились продовжити ремонті роботи в приміщенні амбулаторії та оголосили додатковий збір коштів. Силами громади було зібрано понад 150 тис. грн. та відремонтовано приміщення пункту екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що розташований на базі Григорівського ЦПМД, хол та реєстратуру.

Потім відвідали Григорівський ДНЗ «Дзвіночок», в якому реалізували за кошти Королівства Норвегії проект «Модернізація теплопостачання з установкою котла на альтернетивних джерелах енергії ».

Були в «Центрі розвитку дитячо-юнацької творчості та спорту», студентам він дуже сподобався , відмітили якісний ремонт, тенісний та більярдний столи, тренажерний зал. Також завітали до відкритого в червні 2017 року «Ресурсного центру розвитку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ».

Далі учасники завітали до офісу громадської організації «Майбутнє Григорівки», познайомилися з її здобутками та перемогами, а головне переконалися, що все задумане можна здійснити, якщо не бути байдужим. Це був своєрідний заклик для студентів стати активними учасниками в розвитку громадських ініціатив, адже маючи за плечима новітні знання, отримані в університеті, молодь може запропонувати безліч інновацій.

На завершення делегація побувала на базі Комунального підприємства «Струмок», де стоїть нова пожежна машина, придбана за грантові кошти Республіки Польща . Студентам сподобались добрі практики , які вони мають наміри застосовувати в подальшому.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь