Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня Соборності України

Дата: 25.01.2022 13:10
Кількість переглядів: 592

Фото без опису

З нагоди відзначення Дня Соборності України в закладах освіти, культури громади було проведено тематичні виховні заходи.

У Григорівській ЗОШ І – ІІІ ступенів організовано та проведено ряд заходів: уроки державності «Стежками рідної землі» для учнів 5 – 8 класів, тематичні години дослідження та дискусії «Україна – минуле, сучасне, майбутнє» зі старшокласниками, у шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «З Україною в серці» (бібліотекарка школи О.С.Рогальська),  у холі закладу класоводами та  учителями образотворчого мистецтва організовано виставку дитячих малюнків «Я славлю свою рідну Україну», також для початківців наставники провели години гри (ранкові зустрічі) на тему: «У єдності наша сила». Під гаслом  «Мільйони різних «Я», а разом -  Україна!» педагог-організатор Людмила Шипка організувала флешмоб з наймолодшими учасниками навчально-виховного процесу, а з учнями 5 – 6 класів - творчу акцію «Вічна і завжди єдина!». Вихованець музичного гуртка «Зірочки майбуття» Ерік Унтила привітав усіх зі святом музичною композицією «Україно моя!» (керівник Л.Дуднік).

В Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів до Дня Соборності України організовано та проведено ряд заходів: учні 1-4 класів (класні керівники Григорович О.О., Покалюк Т.М., Вербінець Л.Г., Герега О.О.) переглянули тематичну презентацію, малювали малюнки, учні 3 класу створили нерозривний, символічний, живий ланцюг єдності, щоб відчути дух свободи і гордості за свою державу. У 5 класі (класний керівник Раднаєва-Кириченко Я.І.) проведено годину спілкування на тему «В єдності – сила народу!». Під час заходу діти переглянули відео про важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Діти утворили нерозривний, символічний ланцюг, як символ Соборності України, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу, виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність». Учні 6 класу (класний керівник Задорожнюк С.І.) та 7 класу переглянули відео «Україна-єдина» та ознайомились з Універсалом, проведено години спілкування «Одна єдина Соборна Україна» (11 кл., класний керівник Гриценко Г.Л., 10 кл. класний керівник Білецька І.В. та 8 кл., класний керівник Яцкевич В.О.). Вчитель історії Білецький В.О. з учнями 9-11 класів переглянули та обговорили документальний фільм «Свято Злуки. Політика пам'яті». Вчителька образотворчого мистецтва Шишкевич В.О. провела виставку малюнків з нагоди Дня Соборності. Бібліотекарка Гнатовська О.А. організувала виставку літератури «Тільки в єдності наша сила».

В Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів до Дня Соборності України в шкільній бібліотеці діяла вистава літератури та матеріалів «22 січня – День Соборності України». 19 січня для здобувачів освіти 2 класу Олійник С.В. провела бесіду «Україна – соборна держава». 20 січня вчитель історії Гриценко Л.П. для здобувачів освіти 10 класу провела історичний урок «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна». 21 січня для здобувачів освіти  5 класу  класний керівник Чеботарьова Л. І. провела усний журнал «Великий день злуки». Для здобувачів освіти 7 класу педагогрганізатор Кобилинська М.М. провела квест «Україна є, була і буде».   

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів бібліотекар Ковальчук Г.І. підготувала тематичну книжково-ілюстративну виставку «Тільки в єдності наша сила»  та провела бібліотечний урок-вікторину  «Наша країна єдина і соборна» з учнями 1 та 2 класів.  Також для цих учнів класними керівниками Табунщик А.М. та Тищенко В.М.  було проведено відеолекторій  «Дітям про Соборну Україну». Класний керівник 4 класу Бабенко А.Ю. провела з учнями 3 та 4 класів  патріотичний урок «Зна дорослий і дитина, що соборна Україна». Діти виконували різні завдання: пригадували національні символи країни, складали пазли, зробили  тематичні браслети, розповідали вірші та слухали українські пісні. Класні керівники 5-9 класів Чеботарьова О.І., Яковлєва О.Г, Яковлєв В.М.  провели  з учнями круглий стіл «Одна, єдина, неділима Україна». Кульмінацією відзначення Дня соборності України  стало проведення флеш-мобу: «Я - українець і цим пишаюся!»

Працівники Присиваської сільської ради долучилися до відзначення Дня Соборності України та взяли участь у акції «Ми – це Україна».

Директори сільських Будинків культури громади підготували тематичні відеопривітання до Дня Соборності. У Строганівському СБК, Іванівському СБК, Павлівському СБК функціонували виставки фотоматеріалів «Соборність – запорука майбутнього України». Директор Григорівського СБК разом з учасниками художньої самодіяльності підготувала відеоконцерт «Пишаємося тим, що ми сини і дочки України».

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь