Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Візит експертів Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень

Дата: 20.01.2022 17:14
Кількість переглядів: 538

Фото без опису

З черговим робочим візитом до громади завітали експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Володимир Молчанов, Олександр Мошнягул, Дементій Бєлий та Артем Чайковський, які запропонували свою допомогу в розробці комплексної екологічної програми для нашої громади, а наразі триває вивчення ситуації і думки населення.

Цього разу тем для обговорення було декілька: екологічні проблеми в громаді, аналіз екологічної складової стратегії розвитку громади. Свою роботу фахівці центру організували так, що за день встигли об’їхати всі населені пункти громади і поспілкуватися з великою аудиторією. Серед проблем, які називали найчастіше були: проблеми із поводження із ТПВ (не вистачає контейнерів для роздільного збору сміття, стихійні звалища, спалювання та ін.), водопостачання (поганий стан водогону або його відсутність, погіршення якості води та зниження водоносного горизонту), забруднення повітря хімічними викидами, пересихання західної частини Сивашу (утворення соляної пустелі та засолення ґрунтового покриву, зникнення лікувальних грязей та ін.), стрімке поширення карантинних бур’янів та стрімке зниження якості ґрунтів, через вітрову ерозію внаслідок відсутності лісосмуг, потребу озеленення та інші.

Ще однією темою для розмови став ОСН (орган самоорганізації населення). Експерти детально розповідали, що це за утворення, які його функції та можливості, як його утворити та ефективно використовувати. Вони навели кілька прикладів успішно функціонуючих органів, в тому числі і в громадах Херсонщини.

 

 

Присиваський сільський голова

Сергій Олександрович Кліщевський



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь