Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів

Дата: 30.11.2021 10:18
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів, донесення до учнівської молоді правдивої інформації про найжорстокіший геноцид проти українського народу, його винуватців, жертв та наслідків, виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження історичної пам’яті в закладах освіти Присиваської сільської ради проведені інформаційно-просвітницькі заходи.

В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «Жнива скорботи», яку відвідали учні та працівники школи. У холі школи педагогом-організатором Шипкою Л.Г. оформлено тематичну інсталяцію «Не дамо згасити свічу памяті». У класах пройшли години пам’яті і скорботи: «Поговоримо про голодомор» (7 клас, класний керівник Мороз Н.М.). У ході проведення тематичної бесіди учні виготовили паперових янголів – символів, невинно закатованих душ. Учні 6 та 9 класів створили з вчителем Л.Желєзагло, тематичну композицію – «Колосся–32-33 років». Учні початкових класів ознайомилися з відео «Голодний дух» (класоводи А.І.Кинаш, О.І.Грабовецька, О. М. Сивцева). Здобувачі освіти 8 класу разом з класним керівником Т.Васібаєвою організували акцію «Запали свічку», під час якої виготовили та розповсюдили агітаційні флаєри. Учителями історії В.П.Салаш та Н.П.Гнатовською проведено разом зі старшокласниками урок-дослідження «Допоки память в серці не згасає», під час якого учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули матеріали Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори».

У Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у бібліотеці Гнатовською О.А. організовано виставку фотоматеріалів та літератури «Голод-33 - незагоєна рана України», яку відвідали учні школи. Вони читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії. Для здобувачів освіти 9-11 класів вчитель історії Білецький В.О. провів годину пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», для учнів 6 класу класний керівник Задорожнюк С.І. організувала перегляд відеороликів Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!»

У Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена виставка літератури та матеріалів «Голодомор 1932-1933 років» у шкільній бібліотеці. Для учнів 2 класу було організовано перегляд відеофільму «Голодомор - квіти болю душі українського народу». В 11 класі проведено урок скорботи і пам'яті «У пагоні примари - голодного духа». Для учнів 5-7 класів організовано години Памяті «Ми - молоді весняні квіти, голодні, босі і роздіті». Проведено урок-реквієм «Трагічні сторінки України – Голодомор» для учнів 6 класу. А для учнів 3 класу організовано перегляд анімаційного фільму «Голодний Дух».

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено лінійку Пам’яті.  У школі організовано галерею малюнків «Памяті жертв Голодомору», а також проведено години спілкування «Збережи память»  для учнів 1 - 9 класів.

В сільських Будинках культури організовано виставки фотоматеріалів та літератури, проведено хвилину мовчання.  Також працівники долучилися до акції «Запали свічку пам’яті» 27 листопада з нагоди вшанування жертв голодоморів.

На адміністративних будівлях громади приспущено Державний Прапор України до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь