Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів

Дата: 30.11.2021 10:18
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів, донесення до учнівської молоді правдивої інформації про найжорстокіший геноцид проти українського народу, його винуватців, жертв та наслідків, виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження історичної пам’яті в закладах освіти Присиваської сільської ради проведені інформаційно-просвітницькі заходи.

В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «Жнива скорботи», яку відвідали учні та працівники школи. У холі школи педагогом-організатором Шипкою Л.Г. оформлено тематичну інсталяцію «Не дамо згасити свічу памяті». У класах пройшли години пам’яті і скорботи: «Поговоримо про голодомор» (7 клас, класний керівник Мороз Н.М.). У ході проведення тематичної бесіди учні виготовили паперових янголів – символів, невинно закатованих душ. Учні 6 та 9 класів створили з вчителем Л.Желєзагло, тематичну композицію – «Колосся–32-33 років». Учні початкових класів ознайомилися з відео «Голодний дух» (класоводи А.І.Кинаш, О.І.Грабовецька, О. М. Сивцева). Здобувачі освіти 8 класу разом з класним керівником Т.Васібаєвою організували акцію «Запали свічку», під час якої виготовили та розповсюдили агітаційні флаєри. Учителями історії В.П.Салаш та Н.П.Гнатовською проведено разом зі старшокласниками урок-дослідження «Допоки память в серці не згасає», під час якого учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули матеріали Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори».

У Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у бібліотеці Гнатовською О.А. організовано виставку фотоматеріалів та літератури «Голод-33 - незагоєна рана України», яку відвідали учні школи. Вони читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії. Для здобувачів освіти 9-11 класів вчитель історії Білецький В.О. провів годину пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», для учнів 6 класу класний керівник Задорожнюк С.І. організувала перегляд відеороликів Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!»

У Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена виставка літератури та матеріалів «Голодомор 1932-1933 років» у шкільній бібліотеці. Для учнів 2 класу було організовано перегляд відеофільму «Голодомор - квіти болю душі українського народу». В 11 класі проведено урок скорботи і пам'яті «У пагоні примари - голодного духа». Для учнів 5-7 класів організовано години Памяті «Ми - молоді весняні квіти, голодні, босі і роздіті». Проведено урок-реквієм «Трагічні сторінки України – Голодомор» для учнів 6 класу. А для учнів 3 класу організовано перегляд анімаційного фільму «Голодний Дух».

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено лінійку Пам’яті.  У школі організовано галерею малюнків «Памяті жертв Голодомору», а також проведено години спілкування «Збережи память»  для учнів 1 - 9 класів.

В сільських Будинках культури організовано виставки фотоматеріалів та літератури, проведено хвилину мовчання.  Також працівники долучилися до акції «Запали свічку пам’яті» 27 листопада з нагоди вшанування жертв голодоморів.

На адміністративних будівлях громади приспущено Державний Прапор України до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь