Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

25 листопада - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками

Дата: 25.11.2021 13:53
Кількість переглядів: 860

Фото без опису

У Декларації ООН про викорінювання насильства щодо жінок, проголошеної резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 20 грудня 1993 року зазначено, що насильство щодо жінок - акт насильства вчинений за ознакою статі, який завдає або може завдати фізичну, психологічну шкоду, страждання жінкам, погрози вчинення таких актів,  примус або свавільне позбавлення волі як у громадському так і в особистому житті. Термін «жінка» використовується для охоплення жінок будь-якого віку, включаючи дівчат віком до 18 років.

В 2000 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок, запропонувавши урядам, міжнародним та неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до проведення компанії «16 Днів проти гендерного насильства». З того часу понад 1000 організацій з більш як 100 країн приймають участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 днів проти гендерного насильства», які направлені на припинення усіх форм насильства проти жінок.

Насильство проти жінок одночасно є як причиною так і наслідком гендерної нерівності. Це широко розповсюджене та поширене порушення реалізації прав людини, головна перешкода на шляху досягнення гендерної рівності. Більшість держав, в тому числі і в Україні, включили принцип недискримінації, як це сформульовано в міжнародних документах з прав людини, у своє внутрішнє законодавство (Конституція України, Закони України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про протидію торгівлі людьми» та інші).

Можливо для когось першим кроком такої боротьби буде участь у акції «16 днів проти насильства». Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім’яце саме те місце, яке має бути затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому житті. Приєднуйтесь до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь