Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тренінг «Посилення спроможності громади через розвиток соціальних послуг»

Дата: 22.11.2021 08:27
Кількість переглядів: 791

Фото без опису

15-17 листопада у Львові відбувся тренінг «Посилення спроможності громади через розвиток соціальних послуг». Цей етап проєкту реалізується Центром близькосхідних досліджень (AMES) у партнерстві з Українським католицьким університетом за підтримки National Endowment for Democracy. Організатори зібрали громадських активістів, соціальних працівників та представників органів місцевого самоврядування, які прагнуть покращити доступність та якість соціальних послуг в своїх громадах. До тренінгу долучилися і представники Присиваської територіальної громади.

На початку тренінгу  Дмитро Звонок (соціальний психолог Центру близькосхідних досліджень) провів презентацію попередніх результатів дослідження людської безпеки (Human Security), яке проходило в громадах півдня Запорізької та Херсонської областей. Представлені дані надали учасникам можливість побачити зміни в громадах порівнюючи дані із попередніми хвилями опитувань.

4-х годинний  тренінг «Посилення спроможності громади через розвиток соціальних послуг» провели Ірина Криницька (кандидат соціологічних наук, доцент кафедри педагогіки та соціальної роботи УКУ) та  Світлана Стельмах (кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету наук про здоров’я УКУ). Цей тренінг розкрив питання, що таке соціальні послуги, навіщо вони громаді, та дозволив детальніше виявити потреби у соціальних послугах інших громад. Звісно все дуже відрізняється в залежності від розміру громад, але основні напрямки розвитку соціальних послуг співпадають як в маленьких, так і в великих громадах.

На другий день лекція «Позитивний досвід громад у створенні соціальних послуг», проведена  Аллою Горбач (директором Львівського міського центру соціальних служб «Між нами») та  Христиною Яцушко (начальник відділу надання соціальних послуг та організаційного забезпечення Жовтанецької сільської ради), справила дуже позитивне враження та по справжньому надихнула учасників.

І на останній день організатори залишили воркшоп «Посилюючи один одного. Формування спільної платформи: спільне бачення, спільні інтереси, спільна дія».

Учасники отримли корисну і мотивуючу інформацію, побачили позитивні приклади роботи в соціальній сфері. І це спонукало з новими силами та ідеями приступити до роботи в своїх громадах.

 

 

Статтю підготувала керуючий справами

(секретар)виконавчого комітету Надія ЮЩУК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь