Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Приєднуйтеся!

Дата: 15.11.2021 15:19
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Згідно зі статистичними даними кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. За словами уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби, від насильства однаково потерпають як дівчатка, так і хлопчики. "Високий рівень сексуального насильства над дітьми спостерігається в усіх країнах. Як показують дослідження, переважно це люди, які знайомі дитині. Саме тому так важко ці злочини розслідуються і викриваються", - каже він.

Все більшої небезпеки набуває сексуальне насильство онлайн. Дитячий омбудсмен навів дані дослідження: опитали понад 5 тисяч дітей. За його результатами, 30% опитаних погоджувалися зустрітися з людиною, з якою вони познайомилися онлайн.

Окрім цього, часто дітям пропонують вислати інтимне фото, або щось продемонструвати в камеру. Це також насилля, кажуть фахівці. "Назавжди видалити ті матеріали з інтернету просто не можливо. Те, що потрапило один раз в онлайн, залишається там назавжди", - каже координатор програм із захисту дітей від насилля.

Тому закликаємо батьків захистити своїх дітей в мережі. Найпростіший спосіб - завантажити спеціальний додаток батьківського контролю, через нього блокувати дитині певні сайти і обмежувати перебування в інтернеті. Найскладніший – відверто поговорити про це зі своєю дитиною. Доречним є й постійне нагадування елементарних правил безпеки: нікуди з незнайомими людьми не йти, не заходити з незнайомцями в безлюдні місця, а за будь-якої небезпеки кричати і кликати на допомогу.

Рада Європи наголошує на тому, як важливо розробити комплексні профілактичні програми щодо безпеки в мережі, і закликає батьків, освітян, громадські організації та можновладців до активної діяльності задля підвищення обізнаності дітей та дорослих про ризики та способи захисту дітей від них.

Український фонд «Благополуччя дітей» також закликає своїх читачів і читачок приєднатися до відзначення 18 листопада. Оберіть зручний формат – і розкажіть якомога більшій аудиторії про небезпеку сексуального насильства над дітьми, зокрема в мережі, та способи йому протистояти.

Посилання на методичні матеріали:

 

 

Статтю підготувала начальник служби у справах дітей

Присиваської сільської ради Юлія СУРДУЛ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь