Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Карантин – не завада у спілкуванні з податковою службою

Дата: 28.10.2021 13:40
Кількість переглядів: 1463

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують, що сьогодні кожен платник Херсонщини може отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність без особистих візитів до податкової інспекції.

Під час посиленого карантину електронний формат взаємодії з  контролюючим органом є особливо актуальним. Тому фахівці податкового відомства закликають платників податків, які мають потребу в отриманні адміністративних послуг, максимально використовувати дистанційні форми комунікації. Насамперед багатофункціонального сервісу «Електронний кабінет», який розміщений на офіційному вебпорталі ДПС та працює цілодобово. Більше того, електронне звітування позбавить ризиків зараження на COVID-19 при відвідуванні ЦОПів.

Для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть використовувати не лише сервіс «Електронний кабінет платника» (http://cabinet.tax.gov.ua), а й спеціалізоване програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності», застосунок «Дія» (Державні послуги онлайн «Дія» за адресою: https://diia.gov.ua).

За бажанням платники можуть скористатися будь – яким іншим програмним забезпеченням, яке надає можливість створювати та надсилати до органів ДПС податкову та іншу звітність засобами телекомунікаційного зв’язку.

Наразі податкова служба максимально використовує електронний формат спілкування. Станом на початок жовтня поточного року 79% платників Херсонщини вже звітують засобами e-mail. Крім того, значна частина адміністративних послуг теж реалізується в електронному форматі.

Для подання звітних документів в електронному вигляді необхідно отримати ключ електронного цифрового підпису в будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Більш детальна інформація – в Центрах обслуговування платників, за телефоном 0800 501 007 або за посиланням: https://acskidd.gov.ua.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі висловлює подяку платникам, які використовують систему електронного звітування та у теперішній час надають перевагу форматам дистанційної комунікації. 

«Info TAX»податковий помічник у смартфонах платників податків

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в Херсонській області, звертається до платників податків з проханням не відвідувати без нагальної потреби податкові органи та закликає користуватися дистанційними формами комунікації.

Для більш комфортного дистанційного спілкування з платниками Державною податковою службою України запроваджено електронний сервіс «InfoTAX». Приєднатися до нього можна через месенджери Telegram та Viber. Для цього в месенджерах потрібно знайти чат-бот ДПС «InfoTAX», в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації (застосувавши ЕЦП) та завершення налаштування нового сервісу.

Завдяки сервісу «InfoTAX» платники податків мають можливість отримати актуальну інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні й облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вживає всіх заходів для упередження поширення COVID-19 серед працівників та платників податків. Тому закликаємо всіх берегти здоровя та заощаджувати свій час, користуючись дистанційними формами комунікації.

Об’єкти одноразового (спеціального) добровільного декларування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно:

а) валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи;

б) нерухоме майно (земельні ділянки, обєкти житлової і нежитлової нерухомості).

Для цілей цього підрозділу до нерухомого майна належать також об’єкти незавершеного будівництва, які:

не прийняті в експлуатацію або право власності на які не зареєстроване в установленому законом порядку, але майнові права на такі об’єкти належать декларанту на праві власності;

не прийняті в експлуатацію та розташовані на земельних ділянках, що належать декларанту на праві приватної власності, включаючи спільну власність, або на праві довгострокової оренди або на праві суперфіцію;

в) рухоме майно, у тому числі:

транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми;

- інше цінне рухоме майно (предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо);

г) частки (паї) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юридичної особи, інші корпоративні права, майнові права на об’єкти інтелектуальної власності;

ґ) цінні папери та/або фінансові інструменти, визначені законом;

д) права на отримання дивідендів, процентів чи іншої аналогічної майнової вигоди, не повязані із правом власності на цінні папери, частки (паї) у майні юридичних осіб та/або в утвореннях без статусу юридичної особи;

е) інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені на рахунках, пам’ятні банкноти та монети, майнові права, що належать декларанту або з яких декларант отримує чи має право отримувати доходи на підставі договору про управління майном чи іншого аналогічного правочину та не сплачує власнику такого майна частину належного власнику доходу.

Що таке ринкова ціна?

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

Відповідно до ст. 14 п. 1 п.п. 219 Податкового кодексу України ринкова ціна - ціна, за якою товари (роботи, послуги) передаються іншому власнику за умови, що продавець бажає передати такі товари (роботи, послуги), а покупець бажає їх отримати на добровільній основі, обидві сторони є взаємно незалежними юридично та фактично, володіють достатньою інформацією про такі товари (роботи, послуги), а також ціни, які склалися на ринку ідентичних (а за їх відсутності - однорідних) товарів (робіт, послуг) у порівняних економічних (комерційних) умовах.

Читайте актуальну та необхідну інформацію на податкову тематику на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці відомства у Facebook (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol)!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь