Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень початкових класів

Дата: 11.10.2021 16:23
Кількість переглядів: 1738


З 4 по 8 жовтня в закладах загальної середньої освіти проведено тиждень початкових класів.

В Григорівській ЗОШ тиждень проходив під девізом: «Хочу пізнавати, досліджувати, творити, фантазувати!» Кожен день тижня відповідав певній тематиці. В понеділок, в «День здоров’я», першокласники переглянули та обговорили навчальне відео «Абетка здоров’я», другокласники провели інтерактивну вправу «Збери вітамінний кошик». Для школярів 3-4 класів було проведено спортивне змагання, де перемогу виборов 4 клас.

У вівторок, в «День фантазії», діти  фантазували  з природними матеріалами, створюючи  аплікації та ікебани. Учні 4 класу, працюючи в групах, виконали проєкт «Професії майбутнього», де теж змогли проявити свою вигадку.

У середу, в «День захисту тварин»,  учні взяли участь у ІІ Міжнародному уроці доброти, який було організовано Благодійним фондом допомоги безпритульним тваринам «Щаслива лапа». У кожному класі провели обговорення на тему, що треба робити, щоб у світі не було безпритульних тварин. Учні переглядали фільми, малювали,  виготовляли аплікації  на тему безпритульних тварин. Фото проведених уроків було надіслано  на електронну адресу даного фонду.

Четвер – «День дружби». У цей день наймолодші учні-першачки вчили мирилки, другокласники малювали своїх четверолапих друзів, учні 3 класу приготували вірші про дружбу. Четвертокласники зробили міні-проєкт «Мій друг», у якому намалювали свого товариша та написали про нього невеличкий твір.

Останнього дня тижня «День мандрівки» діти подорожували стежками шкільного парку, розповідали про відомі їм назви дерев та кущів. Для уроків мистецтва  було зібрано шишки, жолуді, каштани, жовте листя для гербарію. День закінчися звітною лінійкою, де найактивніші учасники тижня були відзначені подяками та грамотами.

У Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів тиждень початкових класів пройшов під гаслом «Досліджуємо навколишній світ». Розпочався тиждень ранковою зустріччю, на якій учні познайомилися з планом проведення та були долучені до Всеукраїнського уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Захоплюючим був другий  день під назвою «Ми-дослідники, ми-винахідники», протягом якого учні переглянули тематичні мультфільми, відвідали практичне заняття «Прості і  дивовижні досліди для дітей» та створили незвичні композиції  з конструктора в Lego-студії « Юні винахідники». «Ми- мандрівники» - таку назву мав третій день тижня. Діти, відчувши себе мандрівниками , відправились в уявну подорож, а результатом  стала  проєктна робота  «Подорож до країни..». Наступного дня відбулися дві виставки дитячих робіт: виставка поробок «Творимо дива своїми руками» та виставка малюнків « Мій рідний край - моя громада». Останнього дня тижня  для першокласників  було  проведено  інтерактивне заняття «Ми маленькі патріоти»; учні 2-3 класів позмагалися  у конкурсі «Я люблю Україну», а четвертокласники пройшли веб-квест «Подорожуємо Україно. 7 чудес України». За підсумками Тижня  активні учасники були нагороджені  подяками.

В Строганівській ЗОШ  в понеділок - «День казки» в громадському просторі для здобувачів 1–4 класів було організовано свято «Кольоровий тиждень», який провела вчитель 2 класу Олійник С. В. На святі учні ознайомилися з планом та заходами тижня. Вчитель 1 класу Коваленко А.В. провела для учнів вікторину «З якої казки?».

Для здобувачів освіти 4 класу асистентом вчителя Гречкосій Г.Ф. був організований перегляд відеофільму української казки « Кривенька качечка» та проведено вікторину  «Знавець українських казок».

Вчителі Олійник С. В. та Пішеніна Т. М. провели конкурс малюнків «Мій улюблений казковий герой» з учнями 2, 3 класів

У вівторок - «Мовний день» проведено конкурс  «Дитяча творчість» для здобувачів освіти 3 – 4  класів, який провели вчителі Пішеніна Т.М. та асистент вчителя Гречкосій Г. Ф. Для команд хлопчиків та дівчаток 2 класу вчитель Олійник С.В. провела марафон загадок з української мови.

Для здобувачів освіти 1 – 4 класів в громадському просторі організувано конкурс читців «З Україною в серці».

Наступного дня «Математичний день» для здобувачів освіти асистент вчителя Гречкосій Г.Ф. провела інтегровану гру « Віршовані задачі». Вчитель зачитував вірші з математичним змістом, а учні складали і розв’язували задачі. Вчитель 2 класу Олійник С.В. підготувала для учнів логічні задачі. Учні по групам, підбирали  картинки до умову задачі  і розв’язували їх. Вчитель 3 класу Пішеніна Т.М. організувала для учнів математичну гру «Шифрувальник». Для здобувачів 1 класу Коваленко А.В. провела математично – графічний диктант.

У четвер «Літературний день» для здобувачів освіти 2 класу вчителем Олійник С.В була проведена гра «Намистинки». Учні з перших літерів слів складали назви казок. Вчитель 3 класу Пішеніна Т.М. для учнів провела літературну математику. Для здобувачів освіти 4 класу асистент вчителя Гречкосій Г.Ф. організувала змагання  між командами дівчаток і хлопчиків  з розгадування ребусів. Перемогу здобула команда дівчаток.

Вчитель 1 класу Коваленко А.В. з шкільним бібліотекарем  Кагадій В.П. провели екскурсію для учнів  у бібліотеку «Книга  - мій найкращий друг».

П’ятниця – «День захисників України» для здобувачів освіти 4 класу асистент вчителя Гречкосій Г.Ф. організувала спортивні змагання « Козацькі забави». Вчитель 1 класу Коваленко А.В. з учнями підготували малюнки для Захисників України, які передали військовим пограничної застави.

В громадському просторі вчителі 2 – 3 класів Олійник С.В та Пішеніна Т.М. провели свято «Ми вдячні нашим захисникам», на яке запросили військових пограничної застави  с.Строганівка. Для захисників учасники гуртка «Умілі рученята» під керівництвом Пішеніної  Т. М. зробили та подарували оберіг та янголів-охоронців.

У Іванівській ЗОШ  І-ІІ ступенів тиждень мав назву «Веселковий» та проходив під девізом «Сім кольорів краси й надії, в них наші задуми і мрії!». 

        Перший день тижня початкових класів у школі був «червоного» кольору. Здобувачі освіти 1-4  класів долучилися до Всесвітнього дня захисту тварин та з любов'ю розповідали кумедні історії про своїх домашніх улюбленців, їхні звички та поведінку, читали вірші та малювали тваринок. Учні 3 класу долучилися до тренінгу «Добринки з корзинки», в результаті якого діти створили «Веселковий квітник доброти».

Наступного дня, в день «жовтого» кольору, учні спостерігали за природою. Свої враження від спостережень перенесли на малюнок, виконаний технікою штампування. У грі «Назви колір кожного слова» діти вчилися підбирати епітети. А ще учні вперше познайомилися з творчістю художника-земляка Клименка Григорія Йосиповича. Розглядаючи його картини про Сиваш, ділилися і своїми враженнями про озеро. Під час виховного заходу діти переглянули пізнавальне відео «Чому на Землі існують пори року», розгадували загадки, переглядали мультфільм «Осінні турботи» з Уроків тітоньки Сови.

       Темою третього дня тижня «Україна барвиста» – синій колір. Розглядаючи карту України,здобувачі освіти переконалися, що Україна багата лісами, безмежними степами, морями, річками, озерами, горами, полонинами..., тому і має різнокольорове забарвлення. Підбираючи одяг для українця та україночки, учні розповідали про символи та кольори національного вбрання. Також діти згадали рослинні символи України: калину, соняшник, барвінок, чорнобривці, мальви... Доречною та змістовною була зустріч здобувачів освіти з орнітологом, який розповів про різноманітний пташиний світ нашого краю.         У четвер  - «зелений» день, по всій школі царила атмосфера творчості, здобувачі освіти виготовляли поробки з природного матеріалу.

        У п'ятницю учні провели «Веселковий  флешмоб» з різнокольоровими повітряними кульками та мильними бульбашками.

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь