Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочали роботу по створенню Програми екологічного благополуччя, ОСН та Молодіжної ради.

Дата: 07.10.2021 16:28
Кількість переглядів: 1985

Фото без опису

07 жовтня відбулась робоча зустріч з представниками Причорноморського центру соціальних та політичних досліджень Володимиром Молчановим, Олександром Мошнягулом та Артемом Чайковським, які отримали підтримку Міжнародного фонду “Відродження” для впровадження в Присиваській територіальній громаді наступних заходів:

Фото без опису створення органів самоорганізації населення (ОСН) – це представницький орган місцевого самоврядування.  Формується за ініціативою загальних зборів/конференцій населеного пункту чи його визначеної частини шляхом надання радою дозволу на створення.

ЧИМ ЦЕ КОРИСНО МЕШКАНЦЯМ ГРОМАДИ:

  • можливість отримати кошти на розвиток свого села;
  • можливість контролювати владу при наданні публічних послуг (адміністративних, соціальних, культурних, освітніх, тощо);
  • можливість проявити себе для активних громадян;
  • можливість всім бажаючим брати участь в громадському житті.

Фото без опису Створення Молодіжної ради - це консультативнодорадчий орган, який буде незалежний у прийнятті рішень та впливатиме на спілкування молоді та органів місцевого самоврядування для підвищення розвитку молодіжного лідерства, залучення молоді до вирішення соціально-економічних питань, питань у сфері культури, спорту, освіти, попередження розповсюдження негативних явищ у молодіжному середовищі. Основною метою її діяльності буде сприяння взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Присиваської територіальної громади, узгодженості їй у вирішенні питань пов’язаних із життям молоді та її участю у всіх сферах життя суспільства.

ЧИМ ЦЕ КОРИСНО МОЛОДІ ГРОМАДИ:

  • можливість реально впливати на розвиток своєї громади;
  • нові цікаві знайомства та зустрічі;
  • набуття досвіду організатора, волонтера.

Фото без опису Актуалізація Стратегії розвитку громади в компоненті охорони довкілля, розробка Програми екологічного спрямування. Керівництво громади зацікавлене в якісному плануванні і пошуку нових засобів вирішення екологічних проблем і в максимальному залученні до їх вирішення громадськості. Особливо це актуально під час активного розвитку зеленого туризму в громаді. Маємо сподівання завдяки проекту знайти способи вирішити чи хоча б послабити негативний вплив таких типових для українських сіл, але неприйнятних для «зеленого» туризму, ситуацій як стихійне звалювання та паління сміття, зведення на дрова лісосмуг та інших насаджень, запровадити моніторинг якості повітря, і зробити це через максимальне залучення громадян, роз’яснення і просвітництво, спрямування енергії волонтерів, передусім молоді, в потрібне русло.

А головне питання, яке включаємо до Програми по екології – це катастрофічний рівень висихання Сивашу, зокрема в населених пунктах Строганівка та Іванівка спостерігається значне відступання води, в районі сіл Григорівка та Павлівка води взагалі не лишилося. За наявними даними, у 2018 році зупинили роботу насосної станції, що підтримувала рівень води у західному Сиваші, який без штучного підживлення випаровується, через відсутність природного водостоку. Дане питання терміново потрібно вирішувати із залученням представників обласної та районної адміністрацій, народного депутата, Міністерства охорони довкілля та природних ресурсів України, адже висихання Сивашу призведе до зникнення цілющих грязей. Виникає загроза зникнення туристичних перлин Херсонщини – Лемурійського озера та Іванівської коси затоки Сиваш.

Також висихання Сивашу призведе до порушення екосистеми півдня України. В результаті вітрів, що дмуть постійно та ерозії можуть виникати соляні пилові бурі, що спричинять тяжкі наслідки для сільського господарства не тільки громади, а й області.

Учасники наради жваво обговорювали всі питання, адже розуміють їх важливість. До кінця місяця представники Причорноморського центру соціальних та політичних досліджень проведуть зустрічі у кожному населеному пункті для детального обговорення порушених питань і можливі шляхи їх вирішення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь