Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до 80-ї річниці трагедії в Бабиному Яру

Дата: 01.10.2021 15:57
Кількість переглядів: 1791

Фото без опису

З метою поглиблення знань  учнів з масштабами та негативними наслідками Голокосту в закладах загальної середньої освіти проведено  загальнонаціональний урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру, а також ряд виховних заходів. Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.

29 вересня у Григорівській  загальноосвітній школі проведено виховні години для учнів 6-11 класів. Були переглянуті відеоматеріали, документи із свідченням очевидців трагедії. На уроках історії були проведені інформаційні хвилини з використанням онлайн-формату «А Бабин Яр мовчить….». Для учнів 9-11 класів проведена конференція «Україна пам’ятає, світ визнає…».  У шкільній бібліотеці було оформлено тематичну книжкову виставку «Бабин Яр – без права на забуття…».

Учні Павлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів також долучилися до загальнонаціонального уроку пам’яті. Під час уроку  використовувалася освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволила здобувачам освіти 5-7 класів (вчитель Білецький В.О.) зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи здобувачі освіти 9 класу (вчитель Задорожнюк С.І.) спробували додавати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву та  інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті. Урок проводився спільно Міністерством освіти і науки України та Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр».

В Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у шкільній бібліотеці Кагадій В.П. організувала виставку літератури та матеріалів  «80-ті роковини трагедії в Бабиному Яру». Для здобувачів освіти 10-11 класів педагог-організатор Кобилинська М.М. провела урок реквієм «Бабин Яр 1941-1943». Класний керівник 6 класу Богатиренко О.В. провела для учнів урок пам’яті «Трагедія Бабиного Яру». Вчитель історії Гриценко Л.П. організувала для здобувачів освіти 10-11 класів віртуальну виставку  «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».

 В Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів учні 1-2 класів  переглянули відео «Трагедія людства на українській землі», учні 3-4 класів переглянули презентацію «Бабин Яр – наша незагоєна рана».

В сільських Будинках культури до 80-річниці трагедії в Бабиному Яру проведені тематичні виставки та хвилини мовчання.

Таким чином, ми вшановуємо пам'ять про мільйони євреїв, ромів і представників інших меншин, які стали жертвами нацистського режиму під час Другої Світової війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь