Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІІ фестиваль народної творчості «Перлина Присивашшя»

Дата: 18.08.2021 14:36
Кількість переглядів: 2221

Фото без опису

Духмяним цвітом пахнуть Сиваші.

На Присивашші добігає літо,

Медовий спас віщує гарні дні,

То ще є час, щоб добре відпочити.

 

Саме з таких прекрасних слів 14 серпня 2021 року на березі Іванівської коси затоки Сиваш біля с. Іванівка розпочався ІІ фестиваль народної творчості «Перлина Присивашшя». Чарівні звуки гімну Присивашшя подарували всім присутнім чудовий настрій та знаменували гарний початок фестивалю.

Вітальними словами до учасників фестивалю, дорогих друзів та гостей фестивалю звернулися представники нашої славетної Присиваської громади: голова Присиваської сільської ради Сергій Кліщевський, староста сіл Павлівка та Нововолодимирівка Анатолій Андрієвський, староста с. Строганівка Світлана Загороднюк, староста с. Іванівка Тетяна Панкіна, а також почесний гість - голова Тавричанської територіальної громади Сергій Францович Ожго. Зі сцени пролунали слова вдячності всім колективам учасників фестивалю, артистам, гостям, меценатам за участь у ІІ фестивалі народної творчості «Перлина Присивашшя» та побажання усім присутнім гарного настрою, безліч неймовірних вражень та море позитивних емоцій на цей святковий фестивальний вечір.

Варто відзначити, що Фестиваль відбувся за фінансової підтримки ТОВ «Сивашенергопром», ТОВ «Мега Сиваш», ТОВ «Бризги Сиваша», ФОП Літвінова Г.М., ФОП Літвінов О.М., Чижикова В.О, Волощука О.Г., Лукашевича Р.

Концертна частина фестивалю була представлена виступами самодіяльних колективів з сіл Присиваської, Чаплинської, Хрестівської, Каланчацької, Новотроїцької, Тавричанської територіальних громад. У виконанні аматорських колективів, солістів зі сцени прозвучало багато різножанрових пісень. Танцювальні колективи представили до уваги присутніх хореографічні постановки (сучасні, естрадні танці),  продемонструвавши  високий рівень професійної майстерності. Виступи учасників фестивалю є яскравим взірцем збереження та популяризації української культури, фольклорної спадщини, розвитку аматорського мистецтва, прикладом влучного обміну досвідом, розвитку культурно-духовного розвитку населення та формування естетичних смаків у мешканців нашої громади.

Родзинкою концертної частини фестивалю стали спеціальні гості – артист пародійного жанру Валерій Юрченко та вокальне тріо S-KLASS. Валерій Юрченко вже вдруге вразив жителів нашої громади своїм неймовірним талантом зображувати зірок нашої та зарубіжної естради. Бурхливі емоції присутніх викликала поява на сцені Олега Винника, Фредді Меркьюрі в інтерпретації артиста, але особливо публіка чекала появи Вєрки Сердючки, запальні пісні якої не залишили байдужим нікого з присутніх. 

Вперше до нашої громади завітав вокальний гурт S-KLASS. Вокалісти тріо просто зачарували усіх присутніх неймовірним виступом та чудовими тембрами голосів. У виконанні гурту прозвучали хіти нашої та світової естради, народні, а також власні пісні. Публіка настільки була захоплена виступом колективу, що не хотіла відпускати їх зі сцени, тому артисти з задоволенням виступили «на біс».

Активними учасниками фестивалю також були талановиті майстри декоративно-ужиткового мистецтва, які завітали на фестиваль з смт Чаплинка, м. Нова Каховка, м. Таврійськ. На виставці були представлені вироби з атласних стрічок, бісеру, фоамірану, фетру, в’язані іграшки,  обереги, магніти та багато інших виробів.

Яскравим завершенням концертної програми став довгоочікуваний феєрверк, який подарував усім присутнім безліч позитивних емоцій.

В цілому фестиваль не залишив нікого байдужим, оскільки кожен присутній міг отримати те, що йому прийдеться до смаку: виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва, фотозони для цікавих фото на фоні рожевого озера, веселі атракціони для дітей, весела музика, пісні зі сцени, смаколики, святковий феєрверк та запальні танці до самого ранку. Кожен присутній мав можливість весело та цікаво провести час зі своїми рідними, близькими та друзями, про що свідчать приємні відгуки про ІІ фестиваль народної творчості «Перлина Присивашшя».

Дякуємо усім учасникам фестивалю за чудові хвилини гарного настрою і з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!

 

 Статтю підготувала інспектор з питань освіти Оксана Мельник

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь