Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новотроїцьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області інформує

Дата: 06.08.2021 08:17
Кількість переглядів: 2884

Фото без опису

Кількість нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6 % через профхвороби на COVID-19

За підсумками першого півріччя цього року кількість страхових нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6 % – з 1 834 випадків у тому ж періоді 2020 року до 7 054 у 2021-му. При цьому кількість приросту орієнтовно дорівнює кількості випадків гострого профзахворювання на COVID-19, на які складено акти Н-1/П у цьому періоді, – близько 5 тис.

Смертність внаслідок нещасних випадків на виробництві, у тому числі в разі профхвороби на COVID-19, за цей період мала повільнішу динаміку зростання. Порівняно з першими 6 місяцями 2020 року кількість смертельних випадків зросла більш ніж вдвічі, або на 115,7 % та склала 330 випадків.

За територіальним розподілом найбільша кількість страхових нещасних випадків зареєстрована у місті Києві (683 випадки), Київській області (649), Черкаській області (560), Хмельницькій області (543), і Львівській області (428).

Найменша – у Луганській області (58 випадків), Сумській області (65), Полтавській області (70), Закарпатській області (84) і Кіровоградській області (98).

За підсумками січня–червня 2021 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я продовжує складати абсолютну більшість випадків. Серед професій, робітники яких найчастіше травмувались/інфікувались на роботі, переважають медичні сестри (брати), молодші медичні сестри (брати) з догляду за хворими, молодші медичні сестри (брати), сімейні лікарі.

У разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

- допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

- одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

- щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

- страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

- щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

- відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь