Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Присивашші офіційно відкрито сучасний ЦНАП

Дата: 17.06.2021 13:13
Кількість переглядів: 982

Фото без опису

У Присиваській громаді відбулася важлива подія – урочисте відкриття центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу). Власний ЦНАП, який відповідає сучасним вимогам та європейським стандартам, вдалося облаштувати завдяки співпраці із надійними партнерами – українськими та шведськими експертами Програми «U-LEAD з Європою» - міжнародної програми, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Присиваська сільська рада отримала значну підтримку від «U-LEAD з Європою», завдяки якій в партнерстві громади і експертів створено належний ЦНАП. Завдяки грантовій допомозі на загальну суму 16 582 євро (а це понад півмільйона гривень) придбано сучасну техніку, встановлено необхідне програмне забезпечення, меблі та обладнання. За рахунок місцевого бюджету проведено ремонти в головному приміщенні ЦНАПу (частині адміністративної будівлі Присиваської сільської ради) та у віддалених робочих місцях (у трьох старостинських округах).

На урочисте відкриття ЦНАПу до села Григорівка завітали почесні гості: постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева; керівник програми ПРООН з розвитку регіонів Мустафа Саіт-Аметов; регіональний керівник  програми ПРООН Есма Умерова; регіональний радник з питань конфліктів Посольства Великої Британії в Україні Домінік-Гайдн Брейтвейт; другий секретар з політичних питань Посольства Великої Британії в Україні Шівон Врайт; програмний асистент Посольства Великої Британії в Україні Марина Гончарова; начальник відділу цифрових послуг управління інформаційних технологій Херсонської обласної державної адміністрації Павло Кулик; перший заступник голови Каховської РДА Андрій Лиман. Крім того, у заході прийняли участь Присиваський сільський голова Сергій Кліщевський, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Таміла Зозулінська, начальник відділу з питань організації діяльності ЦНАПу Сергій Малюк, адміністратори ЦНАПу, начальники структурних підрозділів і депутати сільської ради.

Поважні гості у супроводі сільського голови Сергія Кліщевського після перерізання символічної червоної стрічки мали змогу ознайомитись із роботою Присиваського ЦНАПу.

- ЦНАП розпочав надавати адміністративні послуги жителям громади у тестовому режимі з 01 січня поточного року. Наразі працівниками ЦНАПу надається 190 адміністративних послуг, з яких 105 надає сільська рада, її виконавчі органи, посадові особи, а по 85 адміністративним послугам суб’єктами їх надання є центральні органи виконавчої влади (Пенсійний фонд України, управління соціального захисту населення, Держгеокадастр, Державна міграційна служба тощо). У ЦНАПі та віддалених робочих місцях загалом працює 10 посадових осіб, які станом на сьогоднішній день жителям громади вже надали понад 2000 адміністративних послуг (при цьому, загальна чисельність громади складає трохи більше 4,7 тисяч жителів), - повідомив начальник ЦНАПу Сергій Малюк та додав, що для зручності жителів у головному приміщенні ЦНАПу працює касир КП «Струмочок», який приймає платежі від жителів Григорівки за отримані комунальні послуги, спеціаліст військово-облікового столу, спеціаліст із соціальної роботи, адміністратор із земельних питань.

Взагалі, організація приміщення центру надання адміністративних послуг є досить ретельно продуманою, аби громадянам було зручно і комфортно отримати всі необхідні послуги в одному місці. Так, поряд із приміщенням ЦНАПу, у сусідньому кабінеті, працює і секретарка сільської ради, яка, за необхідності, також надає потрібні жителям послуги. Також у закладі передбачено і робоче місце для обслуговування громадян під час карантинних обмежень – стіл, за яким сидітиме клієнт, відокремлено від адміністратора і оргтехніки прозорим склом.

Крім того, Сергій Малюк ознайомив присутніх із роботою «мобільного кейсу», отриманого громадою в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у Херсонській області», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії, наданої через Посольство Великої Британії в Україні. «Мобільний кейс» - комплекс сучасної портативної техніки, який використовується для надання послуг жителям, які не можуть особисто звернутися до основного офісу ЦНАПу, наприклад, маломобільні групи населення, люди поважного віку чи жителі села, в якому немає віддаленого робочого місця (с.Нововолодимирівка).

Після демонстрації роботи ЦНАПу гості Присивашшя ознайомилися із головними туристичними принадами громади – краєзнавчим музеєм, де його керівник Павло Робак провів коротку екскурсію; парк у селі Павлівка, де завдяки активності жителів, які приймали участь у сільській програмі «Бюджет участі», встановлено альтанку для відпочинку як тутешніх жителів, так і туристів; Іванівську косу – узбережжя затоки Сиваш, яке славиться неймовірними краєвидами. Тут також завдяки «Бюджету участі» створена вся інфраструктура для повноцінного відпочинку і, навіть, купання – встановлено альтанки, переодягальні і туалети.

На завершення приємної і досить насиченої зустрічі Сергій Кліщевський щиро подякував поважним гостям за їх відкритість, готовність співпрацювати і допомагати громадам, які прагнуть розвиватися, мають для цього потенціал і намагаються створити всі належні умови не тільки для комфортного життя своїх громадян, а й розвивати туристичну галузь, пропонуючи подорожуючим різноманітні види відпочинку – оздоровлення лікувальними грязями Лемурійського озера, омолодження ропою затоки Сиваш, піші прогулянки парковими зонами, локації для спостереження за перелітними птахами, у тому числі, червонокнижними, цікаві і пізнавальні екскурсії до краєзнавчих музеїв та римо-католицької церкви тощо.

У свою чергу, всі, хто завітав у цей день до Присивашшя, були вдячні керівництву громади за їх гостинність, теплий і доброзичливий прийом, а поважні гості, представники міжнародних організацій, запевнили, що це – далеко не остання позитивна і результативна співпраця з метою розвитку і процвітання Присиваської територіальної громади.

Стаття з газети "Голос Таврії", автор Ірина Терлецька

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь