Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як заповнюється податкова декларація з ПДВ та додатки до неї: у гривнях з копійками чи без копійок?

Дата: 09.06.2021 08:09
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

Відповідно до п. 4 розд. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289 (далі – Порядок № 21), усі показники у податковій звітності з ПДВ проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Згідно з п. 6 розд. І Порядку № 21 до податкової звітності з податку на додану вартість належать:
- податкова декларація з податку на додану вартість з додатками;
- уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок з додатками;
- розрахунок податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.
Отже, усі показники податкової декларації та додатків до неї заповнюються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Інформаційно-довідковий департамент ДПС - 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів – за тарифами операторів мобільного зв’язку).

Детальніше - https://tax.gov.ua/baneryi/pitannya-dnya/

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

61 запит на отримання публічної інформації надійшов до податкової

 

Протягом січня - травня 2021 року до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі надійшло 61 запит на отримання публічної інформації. З них: 29 запити отримано поштою, 12 - електронною поштою, 20 - нарочно.

Проведений аналіз статусу запитувачів свідчить, що до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі надійшло 45 запитів від фізичних осіб, 7 - від юридичних осіб, 4 - від представників ЗМІ, 5 – від громадських об’єднань громадян.

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати копії документів про нарахування податків, інформацію щодо проведення перевірок різних категорій платників податків, стан сплати та списання ЄСВ, податкового боргу, організаційну структуру та положення відомства, статистичну інформацію щодо кількості фізичних осіб - підприємців та сплати ними єдиного податку, надходжень податків і зборів, іншу податкову інформацію.

Детальніше - https://kherson.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/zviti-schodo-zadovolennya-zapitiv/472711.html

Повідомте податкову про оформлення найманих працівників

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує платникам про необхідність надання повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Працівник не може бути допущеним до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням власника або уповноваженого органу та без подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. Такі умови передбачено ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП).

Крім того, роботодавець зобов’язаний повідомити податкову службу про прийняття працівника на роботу до початку його роботи. Таке повідомлення подається роботодавцем до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку його як платника єдиного внеску до початку роботи новоприйнятого працівника одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж із п’ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу, надане до органів Державної податкової служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою, вважається таким, що не подавалося.

Довідково. Відповідно до ст. 265 КЗпП, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь