Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Присиваська ТГ на Таврійському туристичному конгресі 2021

Дата: 21.05.2021 15:57
Кількість переглядів: 826

Фото без опису

Вчора в Новій Каховці розпочав свою роботу VII Таврійський туристичний конгрес, який триватиме 20-22 травня.

Конгрес зібрав понад 150 учасників – активістів, представників ОМС та бізнесу, зацікавлених в розвитку туризму на території Каховського району.

Розпочався захід із привітання гостей міським головою Нової Каховки В.Коваленком, заступником голови обласної державної адміністрації М.Якименком, заступником голови Держагентства з розвитку туризму Д.Швачко. Конгрес почався з панельної дискусії, спікери якої ділилися власним досвідом та планами з розвитку туризму, давали колегам практичні поради з власного досвіду як залучити туристів на свою територію та зробити так, щоб вони поверталися. Почесним спікером став і Присиваський сільський голова – Сергій Олександрович Кліщевський, який презентував досвід та потенціал Присиваської громади. Сергій Олександрович розповів про історію розвитку туризму в громаді, локації та атракції для гостей громади. Також для гостей заходу виступали: Олександр Файнін, менеджер USAID Tourism Sector Lead; Олександр Мазурчак, перший віце-президент ВГО «Клуб мерів»; В’ячеслав Костенюк, директор КП «АРР Нової Каховки»; Павло Ярмій, голова правління ГО «АРР Таврійського об’єднання територіальних громад». Серед спікерів були і представники соціально-відповідального бізнесу Херсонщини: депутат обласної ради, власник ТОВ «АгроПродукт» Володимир Хвостов та депутат обласної ради Сергій Дроздик.

Надзвичайно цікавою була історія успіху міського голови міста Кам’янець-Подільський Олександра Мазурчака, першого віце-президента ВГО «Клуб мерів», який розповів про розвиток туристичного Кам’янця-Подільського – маленького міста, що завдяки налагодженню міжмуніципального співробітництва перетворилося на один з популярних туристичних точок України. «В Кам’янці-Подільському розвивають міжмуніципальне співробітництво, бо розуміють навіщо вкладати кілька мільйонів доларів  для промоції країни або регіону. Відповідь проста: турист витрачає грошей більше, ніж місцевий житель. Наші громадяни витрачають в середньому 600-1000 грн. в день, іноземці – близько 100-200 доларів. Але важливіше перспектива – інвестиції, яких всі так чекають. Без туризму не буде інвестора ніколи», - розповів спікер.

Важливу роль в розвитку туризму займають і представники соціально-відповідального бізнесу, які роблять вагомий внесок в популяризацію Херсонщини. Так, Володимир Хвостов розповів про проєкт «Долинське» - ферму, де вирощують велику рогату худобу, молоко з якої збувають на виробництво DANONE. Це проєкт про якісну продукцію та правильну організацію її реалізації. Пан Володимир не тільки впроваджує свій бізнес на території Хрестівської ТГ, а ще й інвестує та покращує територію, на якій працює. Нещодавно облаштували центральну площу з фотозоною в українському стилі та покращили зовнішній вигляд населеного пункту. І вже цього туристичного сезону фотозона стане візитівкою Долинського та приваблюватиме туди любителів фото та українських традицій.

Про не менш важливий та цікавий проєкт розповів Сергій Дроздик – проєкт по створенню парку Тайван та розвиток мисливського ремесла. Тайван - це вольєрно-мисливське угіддя, де зібрані тварини з інших країни.

В’ячеслав Костенюк презентував туристичний потенціал Новокаховської територіальної громади - "міста тисячі джерел"

Виступив і Павло Ярмій, голова правління ГО «АРР Таврійського об’єднання територіальних громад», який є організатором такого важливого заходу для півдня України. Павло Ярмій вже багато років тримає тверду позицію щодо налагодження міжмуніципального співробітництва. Адже Херсонщина – це надзвичайно цікава територія, подорожуючи якою кожного разу можна відкрити багато нового. Тільки через міжмуніципальне співробітництво, посилюючи один одного, можливий стабільний та перспективний розвиток туризму!

 

Презентовано було і новий туристичний проект «Здиваш-Сиваш», який став яскравою інтригою та зібрав безліч зацікавлених поруч із промоційною палаткою.

Після пленарного засідання голови територіальних громад Каховського району підписали меморандум про участь в туристичному кластері «Соляна дорога».

Завтра, 22 травня, Присиваська громада зустрічатиме гостей Конгресу на своїй території. Далі буде…)))

 

Статтю підготували головний спеціаліст з питань

розвитку територій та інвестицій Чернова Олена

та спеціаліст з питань розвитку територій та

інвестицій Затуливітер Анастасія



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь