Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Молодь за демократію в Україні»

Дата: 21.05.2021 13:15
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

19 травня 2021 року відбулась перша зустріч із розбудови спроможності для команд десяти громад–партнерів проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні», серед яких і Присиваська громада. Ця зустріч відбулась у межах вже третього етапу компоненту «Молоді люди – повноправні громадяни», який має на меті підтримку змістовної участі молоді на місцевому рівні шляхом перегляду молодіжної політики та впровадження необхідних заходів, використовуючи стандарти Ради Європи.

Компонент «Молоді люди - повноправні громадяни» спрямований на підтримку фахівців та фахівчинь молодіжної політики на місцевому рівні у розвитку та впровадженні стратегії й програм, які б посилили участь молоді та її громадську активність відповідно до стандартів і практики Ради Європи.

Під час зустрічі-навчання представники та представниці команд десяти громад-партнерів проєкту мали простір як познайомитись всередині команд, так з іншими представниками та представницями громад з різних областей України, обговорити спільну мотивацію та наявні ресурси в громадах для посилення участі молоді.

Олена Литвиненко, заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні, привітала учасників та учасниць та презентувала історію відкриття Офісу Ради Європи в Україні та проєкти, які наразі реалізуються в Україні у межах Плану дій Ради Європи для України 2018-2022 роки.

З вітальними словами та новинами законодавства в сфері молодіжної політики України виступила Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України.

Під час зустрічі-навчання було презентовано огляд загальних результатів дослідження стану молодіжної політики та потреб, проведеного дослідницькою командою проєкту Ради Європи у десяти громадах-партнерах у лютому-березні 2021 року.  Ці результати дали можливість командам громад обговорили актуальність ідей, запропонованих для реалізації у межах співпраці з проєктом Ради Європи «Молодь за демократію в Україні» та провести аналіз цих ідей за допомогою ПЗПМП підходу (Право-Засоби-Простір-Можливості-Підтримка), що відповідає змісту Переглянутої Європейської хартії про участь молоді в місцевому та регіональному житті.

Тренерська команда зустрічі, до якої увійшли національні консультанти та консультантки проєкту Ігор Носач, Ксенія Ємшина, Людмила Кіндрат та Павло Медина, розроблятиме план подальшого навчання з питань розбудови потенціалу для місцевих органів влади та їхніх команд з питань молодіжної політики на основі визначення очікувань учасників та учасниць команд щодо участі у заходах із розбудови спроможності, зокрема щодо формату, часу та тривалість подальших заходів, зокрема в умовах обмежень пов’язаних з Covid-19.

Проєкт «Молодь за демократію в Україні» реалізується у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки та ґрунтується на попередньому досвіді та продуктивній двосторонній співпраці Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України у межах Рамкової програми співробітництва в галузі молодіжної політики між Радою Європи та Міністерством молоді та спорту України на 2016-2020 роки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь