Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2021 17:20
Кількість переглядів: 449

Фото без опису

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято - Міжнародний день музеїв який відзначають щорічно більш ніж у 150 країнах світу.

На території Присиваської територіальної громади функціонують 2 музейні заклади: в будівлях Строганівської ЗОШ І–ІІІ ступенів та Григорівського сільського Будинку культури.

У с. Григорівка завдяки місцевому ентузіасту Павлу Робаку у приміщенні будинку культури було виділено приміщення для музею, де було проведено ремонт та встановлено спеціальне обладнання для побудови експозиції. Експонати почав збирати в 2019 році, а музей відкрили через рік в 2020 році. Частину експонатів отримав від місцевих жителів. Власноруч зробив настінний розпис в коридорі. На першому малюнку зображено карту Геродота, який мандрував нашою місцевістю у скіфські часи, а на другому - стоянка скіфів-кочовиків. На першому поверсі можна побачити експонати різних періодів розвитку людства: флора і фауна 200 млн. років, динозаври, перші люди, скіфи, черняхівська культура, Київська Русь, Золота орда, релігія, Перша світова війна, роки Другої світової війни.

На другому поверсі можна побачити, як виглядала стара селянська українська хата. Це приміщення більш сучасне та експонати в ньому радянських часів.

Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

Від імені сільського голови Присиваської ТГ Кліщевського С.О., сільських депутатів, членів виконавчого комітету та працівників апарату сільської ради вітаємо всіх з Міжнародним днем музеїв! Всім подорожуючим – незабутніх емоцій, всім музейним працівникам – міцного здоров’я, постійного творчого зростання, успіхів та вдячних туристів!

 

 

Статтю підготували начальник

відділу освіти, культури, туризму.

молоді та спорту Є.М. Корнієнко

та інспектор з питань культури,

туризму та спорту Ю.В. Балясна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь