Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує

Дата: 17.05.2021 14:42
Кількість переглядів: 366

ФОП – роботодавець: повідомлення про прийняття на роботу

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається фізичною особою-підприємцем до територіальних органів ДПС за місцем обліку його як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до Порядку повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 (із змінами та доповненням), до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, а саме:

засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

на паперових носіях разом із копією в електронній формі;

на паперових носіях, якщо трудові договори укладено з п’ятьма особами.

Інформація, що міститься в повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників і реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 8 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Додатково повідомляємо, що для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом, відкрита та приватна частини Електронного кабінету містять режим «Допомога», в якому розміщено інструкцію користувача по кожному режиму онлайн кабінету.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

 

На Херсонщині зареєстровано майже 77 тисяч господарюючих суб’єктів

 

Як повідомили в управлінні електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, станом на 1 травня 2021 року на обліку в органах податкової служби регіону перебуває 76 947 платників податків. Це на 333 платники більше, ніж на початок року.

Із загальної кількості суб’єктів господарювання 33 693 – юридичні особи, 43 254 – фізичні особи – підприємці. На початок року 33 769 господарюючих суб’єктів мали статус юридичної особи, а 42 935 підприємців.

Збільшення платників податків є індикатором сприятливого податкового клімату в регіоні та позитивно відображається на податкових надходженнях. Також визначальний вплив на збільшення надходжень до бюджетів має якісний податковий супровід платників та відсутність будь – якого тиску на бізнес.

Аби спростити процес звітування та сплати податків у податковій службі краю рекомендують платникам користуватися електронними сервісами ДПС. Зокрема, про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів, строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет платника та електронний сервіс «InfoTAX».

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

 

На Херсонщині за нерухомість сплатили понад 43 мільйони гривень

 

До місцевого бюджету Херсонщини упродовж січня – квітня 2021 року надійшло 43,1 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Надходження перевищили минулорічні показники майже на 16 млн гривень або 59 відсотків. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Платники – юридичні особи сплатили 37 млн гривень, що на 13,3 млн гривень більше, ніж за чотири місяці 2020 року. Громадяни перерахували 6,1 млн гривень, забезпечивши зростання до аналогічного періоду минулого року на 2,6 млн гривень.

Нагадуємо: платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх частку. Однак сплачується податок лише за ту площу, яка перевищує пільгову.

Також звертаємо увагу, що у 2021 році громадяни сплачують податок на нерухоме майно за базовий податковий (звітний) період – 2020 рік. Податкове повідомлення – рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються контролюючим органом платнику податку – громадянином за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня поточного року.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

На Херсонщині спостерігається позитивна динаміка

започаткуванні бізнесу

 

За чотири місяці цього року на Херсонщині виявили бажання розпочати власну справу 2 444 платника, у тому числі 394 юридичні особи та 2 050 фізичних осіб – підприємців. Про це повідомили спеціалісти управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Загалом станом на 1 травня 2021 року в регіоні здійснюють діяльність 33 693 юридичні особи та 43 254 фізичні особи – підприємці. З початку року господарюючих суб’єктів стало на 333 більше проти аналогічного показника на початок року. Це означає, що бізнес – клімат та податковий супровід платників податків в області сприяють започаткуванню нових підприємницьких ініціатив.

Запропоновані ДПС електронні сервіси та можливості дистанційного спілкування з податківцями дозволяють кожному отримувати необхідну інформацію та сплачувати податки із застосуванням сучасних технологій. Тож спеціалісти відомства пропонують бізнесу ще активніше спілкуватися з податковою службою дистанційно, так як це зручно, безпечно та не вимагає додаткових фінансових витрат.

На замітку! Усім суб’єктам господарювання (новоствореним та діючим) нагадуємо про необхідність подання повідомлення про об’єкти, по яким сплачуватимуться податки або які пов’язані з оподаткуванням (форма  № 20-ОПП). Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування, після виникнення змін та зняття з реалізації суб’єкта господарювання.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

 

Змінили адресу? Подайте заяву за формою № 5ДР для вчасного отримання ППР по місцевих податках

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що всі громадяни, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Згідно з п. 45.1 ст. 45 Податкового кодексу України платник податків – фізична особа зобов’язана визначити свою податкову адресу. Податковою адресою платника податків – фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.  

Фізичні особи – платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР.

На даний час в органах ДПС проводиться надсилання податкових повідомлень – рішень (далі – ППР) про сплату суми/сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю.

Звертаємо увагу платників податків, що ППР будуть надіслані за адресами, які містить Державний реєстр фізичних осіб – платників податків.

Тож шановні платники податків, якщо ви змінили адресу – повідомте про це податківців, аби вчасно отримати ППР про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

 

З початку року на Херсонщині розпочали діяльність нових підприємства

 

Протягом січня – квітня 2021 року на Херсонщині зареєстровано 394 нові юридичні особи, які стали на облік як платники податків в органах ДПС. Про це повідомили спеціалісти управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Лідер за кількістю новостворених юридичних осіб – обласний центр. З початку року в Херсоні зареєстровано 183 нових підприємства, що становить 46 % від загальної кількості новостворених фірм.

Завдяки сучасним електронним сервісам ДПС кожний суб’єкт господарювання нині має можливість звітувати чи спілкуватися з податковою службою, не відвідуючи податкового інспектора. Окрім електронного формату спілкування, фахівці Центрів обслуговування платників теж завжди допоможуть новоствореним платникам податків у питанні вибору системи оподаткування, заповнення документів та подання звітності. 

З повним переліком адміністративних послуг ДПС для представників бізнесу та громадян можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Адміністративні послуги».

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

 

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь