Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Європи в закладах загальної середньої освіти

Дата: 15.05.2021 09:58
Кількість переглядів: 699

Фото без опису

З нагоди відзначення в Україні Дня Європи в закладах загальної середньої освіти Присиваської сільської ради проведено низку тематичних заходів. Зокрема, в Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителями початкових класів для учнів організовано перегляд тематичних відео з подальшим обговоренням: «День Європи в Україні», «Знайомтесь, Європа!», «Україна – це Європа». Також проведено вікторини: «День Європи» (2 клас, вчитель Доценко Оксана Станіславівна), «Що ми знаємо про Європу» (3 клас, вчитель Бабенко Алла Юріївна), «Третій зайвий» (4 клас, вчитель Табунщик Анастасія Миколаївна).

Разом з вчителем Бабенко А.Ю. учні 3 класу виготовили тематичну поробку «Україна – це Європа». вчителем Табунщик А.М. для учнів 4 класу проведено гру-асоціацію «Країни Європи».

Для учнів 5-9 класів проведено усний журнал «День Європи» та вікторину «Знавці європейської культури» (вчителі Яковлєва О.Г., Чеботарьова О.І.).

У Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів шкільним бібліотекарем Торчило С.І. організовано виставку матеріалів та літератури «Європа – відома і не відома» та галерею європейських письменників «Творці європейської літератури». Класним керівником 8 класу Задорожньою С.М. для учнів організовано усний журнал «День Європи в Україні». Учні 3 класу під керівництвом вчительки Фесенко О.В. створили колаж «Європейський калейдоскоп». Вчитель історії Гриценко Л.П. для учнів 11 класу провела вікторину «Наскільки ти знаєш Європу».

В Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів також проведено низку заходів. Вчительки 2-3 класів провели віртуальні екскурсії «Подорожуємо Європою», а першокласники переглянули мультимедійну експрес-подорож «Парад країн Європи». Вчитель географії  Ткаченко В.П. у 8 класі  організував гру-квест «Галопом по Європі», під час якої учні набули знань про історію створення Євросоюзу, його символіку, прослухали гімн Європейського союзу. Учні 5 класу, класний керівник Задорожнюк С.І., переглянули презентацію «Європа – наш спільний дім»,  десятикласники, класний керівник Гриценко Г.Л., переглянули презентацію «10 фактів про Європу», прослухали історичну довідку виникнення Євросоюзу. На уроці історії, вчитель Білецький В.О., здобувачі освіти 11 класу переглянули і обговорили відеофільм «Тур столицями Європи». Бібліотекарка Гнатовська О.А. оформила книжкову виставку «Євроінтеграція України – шлях у майбутнє».

В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів учні 4 класу переглянули відеоролик "Ми європейці" та провели до Дня Європи інтерактивну вікторину "Третій лишній"( класовод А.І.Кинаш).

Учні 3 класу познайомилися з датським казкарем Гансом Крістіаном Андерсеном, переглянули фільм про життєвий шлях найвідомішого європейського казкаря та мультфільм «Дюймовочка». По закінченню розмалювали  ілюстрації до казки під керівництвом класовода О.М.Сивцевої.

Переглядали мультфільми за творами відомих європейських авторів і першокласники (учитель І.В.Грабовецька).

Учні другого класу, за ініціативою своєї вчительки О. Грабовецької, створили цілу міні класну бібліотечку із книг, батьківщина яких – країни Європи.

Учні 5 – 6 класів провели віртуальний «Тур столицями Європи». Діти ознайомились з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, виготовили державні прапори країн  Євросоюзу та їх презентували.

Семикласники досліджували видатні споруди та місця Європейського континенту.

Т.А.Сьомаш організувала для своїх допитливих восьмикласників «зустріч» з  відомими людьми Європи. Також, у ході заходу діти  прослухали історичну довідку виникнення Євросоюзу, переглянули презентацію «10 фактів про Європу».

 Старшокласники, 9-11 класів, зійшлись на дискусійних  платформах  «Інтеграція в європейський освітній простір». А на уроках історії були обговорені питання: " Європейські цінності в Україні - шлях до демократії!».

У шкільній бібліотеці протягом тижня діяла тематична книжкова виставка " Євроінтеграція України - шлях у майбутнє", а також проведена загальношкільна акція «Я підтримую європейський вибір України».

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти О.М. Мельник

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь