Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2021 08:22
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

 

9 травня ми відзначаємо 76-ту річницю з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.Українці боролися проти нацизму на фронтах від Атлантики до Тихого океану, від Норвегії до Єгипту, у складі збройних сил США (80 тис.), Британської Імперії (45 тис.),Франції (6 тис.) та інших держав.

У ході війни Україна зазнала значних втрат серед населення, а саме від 8 до 10 млн. осіб, серед якихпід час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн.військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася.

Ціною неймовірних людських жертв країнам Антигітлерівської коаліції вдалося зупинити агресора. Перемога над нацизмом - це плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.

Історія нас вчить, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

Від імені сільського голови Присиваської ТГ Кліщевського С.О., сільських депутатів, членів виконавчого комітету та працівників апарату сільської ради вітаємо героїв фронту і тилу, всіхтих хто вніс свій вклад у наближення перемоги над нацизмом. Зі святом!Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, добра, радості, незламного гарту, родинного затишку, щасливого сьогодення і непохитної віри у те, що завтрашній день буде обов’язково мирним.

 

 

 

Статтю підготували начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Є.М. Корнієнко та інспектор з питань культури, туризму та спорту Балясна Ю.В.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь