Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2021 15:47
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

Цей день присвячений пам’яті мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи зник безвісти під час Другої світової війни. 

Сьогодні ми вшановуємо подвиг українського народу, його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму. 

Майже сім мільйонів вояків в семи арміях — такий фронт виставила Україна в боротьбі проти нацизму.Це чоловіки та жінки, які походили з різних куточків України та світу; воювали у регулярних арміях та були партизанами; служили як у допоміжних формуваннях, так і на передовій; пройшли всю війну або героїчно загинули в боротьбі. 

На боці Об’єднаних Націй воювали українці у складі армій Великої Британії та Канади (45 тисяч осіб), Польщі (120 тисяч), СРСР (більше 7 мільйонів), США (80 тисяч) і Франції (6 тисяч), а також визвольного руху в самій Україні (100 тисяч в УПА) – разом понад 7 мільйонів осіб. Понад 2,5 мільйона українців були нагороджені радянськими та західними медалями та орденами, понад 2 тисячістали Героями Радянського Союзу, з них 32 – двічі, а найкращий ас союзної авіації Іван Кожедуб – тричі.

Варто пам’ятати, що лише завдяки спільним зусиллям Об’єднаних націй, українців у складі армій Антигітлерівської коаліції вдалося зупинити нацистський наступ на територіальну цілісність країн Європи. 

Працівниками закладів культури спільно із працівниками апарату Присиваської сільської ради 08 травня будуть проведені заходи спрямовані на увічнення пам’яті людей, які загинули чи постраждали від нацистів.

Від імені сільського голови Присиваської ТГ Кліщевського С.О., сільських депутатів, членів виконавчого комітету та працівників апарату сільської ради бажаємо очевидцям цих подій міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України!

Нехай на нашій землі завжди панує мир, спокій та добро! Ми пам’ятаємо!

 

 

 

Статтю підготували начальник відділу освіти, культури, туризму. молоді та спорту Є.М. Корнієнко таінспектор з питанькультури, туризму та спорту Ю.В. Балясна 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь