Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в ЗЗСО

Дата: 07.05.2021 16:01
Кількість переглядів: 1408

Фото без опису

 

З метою гідного вшанування подвигу  українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції, засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, формування патріотично зрілої особистості, розширення і поглиблення національно-громадянських та військово-патріотичних уявлень і знань в закладах загальної середньої освіти Присиваської територіальної громади протягом 5 – 7 травня було проведено низку тематичних заходів до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Працівники Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів впорядкували пам’ятник загиблим односельцям, братські могили загиблих у Другій Світовій війні. Вчителем історії В.П. Салаш для учнів 11 класу було організовано урок-екскурсію до шкільного історичного куточка «Ми маємо пам’ятати про ті дні». Для учнів 9 класу було проведено дослідницько-мистецький проєкт інформ-досьє «Кіно про війну. Ознайомсь та переглянь» (класний керівник Н.П.Гнатовська).

Класними керівниками 6-10 класів було проведено онлайн виховні години та уроки мужності, присвячені увічненню пам’яті подій Другої світової війни: «Цих днів не замовкає слава», «Вічно в пам’яті народній», «Ми маємо пам’ятати про ті дні».  Вихованці музичного гуртка «Зірочки майбуття» під керівництвом Л. М. Дуднік в онлайн режимі провели літературно-музичну композицію «Вклонімося і мертвим і живим», під час якої учні слухали музичні твори воєнних років та їх сучасні інтерпретації.

Також у школі бібліотекарем Л.В.Желєзагло разом з заступником директора з виховної роботи Н.П. Гнатовською організовано патріотичну інсталяцію «Пам’ять нації у її символах». На уроках трудового навчання онлайн учні 5-8 класів виготовили маки пам’яті. Класоводами початкових класів організовано виставку дитячих малюнків «Життя заради України: нам є чим пишатись». Учні 5 класу взяли участь в міні-фестивалі асфальтового живопису «Стій – війні! Обережно – діти!» (класний керівник Л.В.Желєзагло). Вчителем А.І.Кинаш для учнів 4 класу було проведено урок пам’яті та покладання квітів до пам’ятника загиблим односельцям у роки Другої світової війни.

Також учні школи провели колективно-дослідницьку роботу «Друга світова війна на карті мого села» (учитель історії  В.П.Салаш), а також взяли участь в обласній заочній вікторині «Пам’ятаємо, перемагаємо»

Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Павлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів організовано низку патріотичних заходів. Здобувачі освіти 1-4 переглянули презентацію «8 травня - День пам’яті та примирення», другокласники виготовили квітку «Червоний мак – квітка, яка є символом пам’яті жертв війни», першокласники  вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни покладанням квітів до пам’ятника  загиблим односельчанам. Для учнів 6 класу вчитель Гриценко Г.Л. організувала перегляд фільму  «9 Травня –День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», а для учнів 5 класу Задорожнюк С.І. організувала перегляд  презентації «Пам’ятаємо…». Вчитель історії Білецький О.В провів онлайн урок до Дня памяті та примирення для учнів середнього шкільного віку. У фойє школи  створено виставку стіннівок: «Пам’ятаємо. Перемагаємо. 1939-1945 рр.». У бібліотеці школи підготовлено виставку художньої та історичної літератури: «Шляхами подвигу і слави наших дідів і прадідів». Ми повинні пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була ця війна, та ціну, яку заплатили наші батьки і діди за звільнення України від нацистських загарбників.

В Строганівській ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекарем Торчило С.І. організована виставка літератури та матеріалів «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» для учнів 1-4 та 11 класів. Педагог-організатор Кобилинська М.М. провела для учнів 11 класу інтерактивну патріотичну гру «Чи знаєш ти… Друга світова війна». Для здобувачів освіти 11 класу класний керівник Чеботарьова Л.І. провела урок пам’яті «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього». Класний керівник 4 класу Коваленко А.В. та педагог-організатор Кобилинська М.М. з учнями 4 класу провели покладання квітів до пам’ятника загиблим в Другій світовій війні. Для здобувачів освіти 10 класу класний керівник Кобилинська М.М. провела онлайн урок мужності «Про минуле серце пам’ять зберігає», а також спільно з класним керівником Олійник С.В. організували екскурсію до шкільного краєзнавчого музею «Дороги, опалені війною». Класними керівниками початкової школи разом з педагогом-організатором організовано конкурс дитячих малюнків «Героям вдячні за життя».

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено також низку тематичних заходів. Для учнів 1 класу вчителем В.М.Тищенко організовано перегляд відео-презентації «Чому святкуємо День Перемоги?», для учнів 2 класу вчителем О.С. Доценко – відео презентації «У роки війни вони були дітьми», для учнів 3 та 4 класів вчителями Бабенко А.Ю. та Табунщик А.М. організовано перегляд відео презентації «Друга світова війна. 1939-1945». Також здобувачі освіти долучилися до майстер-класу з виготовлення пам’ятних маків. Також для учнів школи було організовано конкурс малюнків до Дня Перемоги. Вчитель Яковлєва О.Г. для учнів 5-9 класів організувала перегляд презентації з обговоренням «Пам’ятати заради майбутнього», а вчитель Яковлєв В.М. для учнів 8-9 класів організував круглий стіл «Містки пам’яті людської». Також учні долучилися до флешмобу «Маки пам’яті».

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь