Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Застосування РРО та ПРРО у підприємницькій діяльності

Дата: 30.04.2021 10:51
Кількість переглядів: 489

Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

Дивіться 30 квітня о 10 год. 00 хв. онлайн вебінар про застосування РРО та ПРРО у підприємницькій діяльності

 За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах.

 

Особливості закриття ФОП

Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

Дивіться онлайн 30 квітня о 10 год. 30 хв. вебінар про особливості закриття ФОП.

За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах.

 

Сплачуєте іпотечний кредит – отримайте податкову знижку!

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів, фактично сплачених протягом звітного року, за іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах.

При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на день сплати таких процентів.

Таке право виникає якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема, згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Окрім того, включаються до податкової знижки суми витрат, які пов’язані зі сплатою видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним (п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України).

Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом, з метою нарахування податкової знижки, регулюється ст. 175 Податкового кодексу України.

Подати декларацію для отримання податкової знижки можливо до кінця 2021 року.

 Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Херсонці обирають онлайн декларування

 

За інформацією спеціалістів управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі свої минулорічні доходи в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника» задекларували 1004 херсонці. Ще 65 декларантів подали декларації про майновий стан та доходи за допомогою засобів електронного зв’язку - поштою.

Для зручності та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи працює Електронний кабінет. Вхід можливо здійснити за адресою https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису, який надається безкоштовно за попереднім записом до відповідного відокремленого пункту реєстрації, детальніше за посиланням https://acskidd.gov.ua/.

 

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними, до 01 травня 2021 року.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь