Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень біології в закладах загальної середньої освіти

Дата: 29.04.2021 13:02
Кількість переглядів: 801

З 19 по 23 квітня 2021 року в закладах загальної середньої освіти було проведено тиждень біології, екології, природознавства. Метою проведення тижня було не тільки розширити знання здобувачів освіти з біології, екології та природознавства, але й виховувати дбайливе ставлення до природи; формувати практичні вміння і навички; сприяти екологічному вихованню учнів, свідомому ставленню до власного здоров’я; розвивати творче мислення, пам’ять, мову, вміння логічно міркувати та робити висновки.

В Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів тиждень виявився цікавим та насиченим різними тематичними заходами. Учні 3-4 класів з великим захопленням взяли участь у грі «У світі рослин». Під час гри діти розгадували загадки, ребуси, кросворди, а також прослухали цікаві доповіді про світ рослин. Серед учнів 6 класу у дистанційній формі було проведено гру «Біологічна вікторина», протягом якої учні згадали основні поняття з курсу природознавства та біології, а також отримали цікаве домашнє завдання. Учні 7 класу ознайомилися з основними видами лікарських рослин, що допомагають у профілактиці захворювань на ГРВІ. Також серед учнів класу проведено гру «Зоряний час». Учні 8 класу взяли участь у вікторині «Найрозумніший». Для учнів 9-10 класів проведена інтерактивна гра «Перший мільйон», яка допомогла визначити індивідуальні знання кожного учня з біології, розвивала кмітливість, увагу, фантазію та вміння зосереджуватися, діяти в нестандартних ситуаціях.

З метою поглиблення знань учнів про проблеми навколишнього середовища та наслідки безвідповідального ставлення людини до використання природних ресурсів, в рамках курсу «Основи здоров’я» учнів 5 та 8 класів було ознайомлено презентацією «Проблеми чистої землі»  та організовано перегляд відео «Земля – наш спільний дім» (учитель Н.П.Гнатовська). Для учнів 7 та 9 класів було проведено години спілкування, на яких було розглянуте питання згубного впливу шкідливих звичок на організм людини. Також протягом тижня на уроці української мови у 8 класі учні переглянули рубрику «Так у природі» та «А так живе людина…».

В Павлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів вчителька Яцкевич В.О. для учнів 7 класу провела виховну годину «Земля - наш спільний дім», а  для учнів 5 класу провела екологічні ігри «Що я знаю про оточуючий мене світ?» та «Збережемо рідну природу», під час яких учні перевірили свої знання та багато нового про живу природу.

Вчителька Шишкевич В.О. здійснила віртуальну подорож з учнями 6 класу у світ грибів. Потім учням було запропоновано виконати проєктну роботу «Незвичайні гриби». Учні 9 класу переглянули презентацію «Чи треба зберігати біорізноманіття? Екологічні проблеми власного регіону», а також підготували та захищали екопроєкти про природозаповідний фонд України та червонокнижні види рослин чи тварин.  Крім того, учні 9 класу прийняли участь у біологічній міжпредметній вікторині «Хто найрозумніший?», під час якої перевірили свої знання та дізналися цікаві факти з міфів та історії про біологічні об’єкти.

Для формування здоров’язберігаючої компетенції учні 10 класу виготовили постери та презентації на теми «Біоетика генної інженерії людини», «Особливості впливу на здоров`я людини косметики і тату» та «Сучасні досягнення біотехнологій». Учні 11 класу, крім підготовки постерів про окультурнені рослини та їх значення для планети, з нагоди відзначення Дня Землі, висадили квіти на шкільній ділянці.

В Строганівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів також проведено низку тематичних заходів. Для учнів 7 класу вчителем біології Задорожньою С.М. був проведений усний онлайн - журнал «Білий лелека - символічний птах українського народу, окраса рідної природи». З учнями 11 класу було проведено інтелектуальну біологічну гру «Найрозумніший». Завдання гри були розроблені у форматі завдань ЗНО, що сприяло кращій підготовці учнів до складання ЗНО з біології.

21 квітня у школі пройшов конкурс міні-проєктів. Найкращі роботи були в учениці 6 класу Аскарової Сонгуль «Незвичайні рослини» і учениці 7 класу Чеботарьової Дар'ї «Мої домашні улюбленці».

Для учнів 6 класу було проведено онлайн-вікторину «Знайомі незнайомці». Цікаво у школі пройшов конкурс аплікацій та саморобок з насіння соняшника, гарбуза, дині, кавуна «Квітковий вернісаж». До 35-х роковин Чорнобильської трагедії для учнів 8 класу було проведено онлайн – годину спілкування «Мій біль Чорнобиль».

В Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів тиждень розпочався з оголошення конкурсу відгадування ребусів «Жива і нежива природа навколо нас». Конкурс зацікавив школярів невідомими раніше фактами про життя комах, плазунів, ссавців, птахів та земноводних.

Учні 5 класу здійснили віртуальну подорож у країну кімнатних рослин. Для організації цього заходу долучилися учні 9 класу, які підготували презентації про найдивовижніші та найбільш незвичайні кімнатні рослини.

Для учнів 7 та 8 класів була проведена інтелектуальна гра «Слабка ланка», під час якої учні перевірили власні знання з біології, проявили кмітливість, увагу, фантазію та вміння зосереджуватися та діяти у нестандартних ситуаціях.

Учні 9 класу взяли участь у засіданні круглого столу «Орел і решка», під час якого дізналися багато цікавої інформації про різноманіття природи нашої планети.

З метою виховання патріотизму та відповідального ставлення до навколишнього середовища, для учнів 5-9 класів було організовано перегляд документального фільму «Дзвони Чорнобиля».

Таким чином було виявлено, що учні закладів загальної середньої освіти Присиваської сільської ради на достатньому рівні володіють знаннями в області біології, екології, природознавства та володіють навичками поведінки в природі.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь