Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень хімії в закладах загальної середньої освіти

Дата: 21.04.2021 08:30
Кількість переглядів: 915

Фото без опису

З 12 по 16 квітня 2021 року в закладах загальної середньої освіти Присиваської сільської ради з використанням технологій дистанційного навчання було проведено тиждень хімії.

В Строганівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів тиждень розпочався з ознайомлення учнів з планом його проведення. Для учнів 8 класу було організовано урок «Хімічні властивості солей. Український вчений – хімік Микола Бекетов», протягом якого учні ознайомилися з внеском вченого М. М. Бекетова в розвиток хімічної науки та проводили досліди. Вчитель хімії Даниленко І. Г. організувала онлай-виставку «Галерея українських вчених - хіміків». Для учнів 7 класу була проведена онлайн-інтелектуальна гра «Вода – унікальна речовина на Землі», під час якої також було проведено конкурси: «Секрети води», «Вода і людина», «Роль води для живих організмів», «Незвичні властивості води», «Питання – чомучки». В результаті чого, учні дізналися нові факти про воду. З метою ознайомлення учнів 6 класу з предметом хімія, який вони будуть вивчати, вчитель Даниленко І.Г. провела онлайн-подорож «Королівство хімії». Для учнів 11 класубуло організовано онлайн-семінар «Світові досягнення української хімічної науки», протягом якого учні обговорювали застосування досягнень хімії та відкриття українських вчених-хіміків світового значення. Для учнів 10 класу вчитель хімії провела онлайн-круглий стіл «Хімічне виробництво в Україні». Здобувачі освіти обговорювали питання взаємозв’язку науки та виробництва, передумов для розвитку хімічного виробництва в Україні та характеризували проблеми і перспективи галузі. Для здобувачів освіти 9 класу було організовано екологічний виховний захід, з метою створення онлайн-дослідницького проєкту «Екологічна стежина Строганівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів». Результатом колективної роботи з учнями стала презентація вчителем хімії Даниленко І. Г. дослідницького проєкту.

В Павлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів тиждень розпочався із ознайомлення з планом роботи. Учням було запропоновано виконати онлайн творчі роботи на тему: «Чудовий світ хімії». Найкраще виконали це завдання учні 7 та 9 класів. для учнів 9 класу була організована  інтелектуальна гра «Хімічний лабіринт», переможцем якої стала учениця Фазлієва Зайда. Учні 10 класу дізналися про властивості та практичне застосування крохмалю в ході онлайн уроку-подорожі «Крохмаль – природний полімер». Для учнів 8 класу в онлайн режимі  проведена година цікавої хімії. В рамках Тижня учні 11 класу підготували навчальний матеріал і провели онлайн прес-конференцію на тему: «Вода – найцінніший мінерал».

Для учнів 7 класу було організовано вікторину «Хімічний елемент». Переможцем гри став Стецун Кузьма. Учні 10 класу були учасниками круглого столу: «Життя видатного хіміка Д. І. Менделєєва». Цікаву інформацію підготували Буряченко Олена, Посуховська Дар’я та Фазлієва Саяра. З учнями 9 класу було проведено урок-дослідження «Як перевірити якість харчових продуктів  в домашніх умовах?».  Учні 9-11 класів захищали навчальні проєкти на тему: «Хімія на кухні». Учні 7 класу мали змогу переглянути презентації з теми «Застосування кисню».

Відповідальна за проведення Тижня  - вчителька хімії Яцкевич Валентина Олександрівна.

В Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів в рамках тижня було проведено наступні заходи: учні 7-11 класів підготували стіннівки на різні теми: «Стимулятори росту», «Цікава хімія», «Хімічні елементи в знаках зодіаку». Під час уроку-гри  «Хімічні перегони» у 8-му класі перемогу здобув Порва Є. Наступного дня хімічну естафету продовжили учні 7 класу, серед яких під час гри «Останній герой» було визначено найкращих знавців основних понять хімії. Ними стали: Кліщевська Валерія та Потапова Анастасія. Із задоволенням дев’ятикласники  взяли участь в проведенні інтелектуального турніру «Хімія-це круто». Для учнів 9 та 10 класів проведено бесіду на тему: «Вплив енергетичних напоїв на живі організми». Учні ознайомилися з поняттям «енергетичні напої», їх впливом на здоров’я людини, правилами вибору продуктів харчування за їх складом.

На початку тижня в Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було оголошено конкурс «Хімія в кросвордах». За підсумками конкурсу найточнішими та найшвидшими були відповіді Часника Артема і Вишневської Юлії. Для ознайомлення учнів 5 класу з хімією та її значення в житті людей було проведено годину цікавої хімії «Подорож до замку цариці Хемі».

Для учнів 7-8 класів було організовано розважально-пізнавальну гру «На хімічній хвилі». Перемогла команда «Алхіміки». Учні 9 класу взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Геніальні люди – геніальні у всьому», під час якого учні готували цікаві факти про життя і діяльність видатних вчених. Для учнів 7-9 класів було організовано перегляд фільму «100 великих відкриттів: хімія», після чого було обговорено значення наукових хімічних відкриттів для нашого життя.

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь