Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень географії в закладах загальної середньої освіти

Дата: 13.04.2021 16:36
Кількість переглядів: 998

Фото без опису

З 5 по 9 квітня 2021 року в закладах загальної середньої освіти в дистанційній формі було проведено тиждень географії.

В Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відповідальною за проведення тижня була вчителька географії Яковлєва Олена Григорівна. Учні приймали участь в різних формах діяльності: віртуальні екскурсії, відеозагадки, пошукова робота в мережі Інтернет, інтелектуальні ігри та вікторини, фотовернісаж «Цікавинки мого села». Заходами тижня були охоплені учні 5, 7-9 класів.

В реаліях сьогодення учням було запропоновано провести пошукову роботу в мережі Інтернет та порадити іншим для перегляду відео з онлайн мандрівками нашою країною. Учениця 7 класу Табунщик Крістіна анонсувала цикл програм «Незвідана Україна», який розповідає про маловідомі, цікаві та несподівані місця нашої країни.  Запрошує глядача у світ мальовничої природи України, а часом – в її доісторичне минуле.

З учнями 8 класу було проведено бінарний урок з історії України та географії «Механічний рух населення. Українська діаспора. Міграційна політика».

З учнями 5 класу була проведена вікторина «Географічні заморочки». Для учнів 7 класу було організовано розв’язування «Географічних задач». Учні 8 класу спробували свої сили в інтелектуальній грі «Професія географ»,  а в 9 класі  була проведена географічна гра «Де логіка?».

Заходи тижня пройшли цікаво та весело. Вчителька досягла поставленої мети: в ігровій формі виявити знання учнів з географії; розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, інтелектуальні здібності учнів; вчити учнів використовувати набуті на уроках природознавства, історії та географії знання та вміння у нестандартних ситуаціях; виховувати почуття гордості за Україну та любов до неї. 

В Строганівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів кожен день предметного тижня мав свою назву. Першого дня під назвою «Географія – цікава наука» був організований інформаційний стенд «Географія – комплексна наука». В кабінеті географії була організована виставка літератури «Джерела географічної  інформації». Другий день тижня «Географія та екологія» розпочався уроком в 6 класі «Болота. Штучні водойми». Учні розглядали проблеми використання водойм та обговорили необхідність бережливого ставлення до природи. Для здобувачів освіти 7 класу вчитель географії Даниленко І.Г. провела заочну онлайн-подорож «Екологічні проблеми Євразії», під час якої учні розглянули головні екологічні проблеми материка та визначили шляхи їх розв’язання. Захід завершився бліц-опитуванням, де учні висловлювали власні думки про важливість вирішення екологічних проблем. Здобувачі освіти 9 класу переглянули усний онлайн-журнал «Господарство України та екологічні проблеми». При проведені підсумкової вправи «Мікрофон» учні визначали джерела забруднення, найбільші екологічні катастрофи України.

В день «Народні традиції та географія» вчитель біології Задорожня С.М. для здобувачів освіти 5 класу провела онлайн-захід «Свято зустрічі птахів». Учні розповідали про птахів, відгадували загадки та обговорювали традиції українців, пов’язані з птахами. Класний керівник 4 класу Коваленко А.В. організувала для учнів виховний захід «Благовіщення: традиції та прикмети». Діти досліджували народні прикмети, пов’язані з християнськими святами. Вчитель географії Даниленко І.Г. для учнів 8 класу провела онлайн-вікторину «Традиції українського народу». Команди хлопців та дівчат змагалися в конкурсах народного прислів’я «Ну, постривай!», квітів - символів «Сплетемо український віночок», скоромовок «Крученики», традицій свят «Родзинки традицій українців» та бліц – турнірі «З Україною у серці». Перемогу здобула команда дівчаток.

День «Присиваська ТГ - проєктна діяльність географії». Здобувачі освіти 10 та 11 класів переглянули презентації про громаду та село Строганівка. Учні 10 класу збирали матеріали для дослідницького проєкту «Село Строганівка в туристичній інфраструктурі громади», а учні 11 класу для громадського проєкту «Бюджет участі громади».

День «Практична географія». Вчитель географії Даниленко І.Г. за матеріалами та фотоматеріалами учнів оформила презентації проєктів «Село Строганівка в туристичній інфраструктурі громади» та «Бюджет участі громади». Презентації можна використовувати на уроках, виховних заходах, громадянської просвіти мешканців села і громади.

В Павлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів протягом тижня також було проведено низку заходів. Для здобувачів освіти 7-9 класів було проведено географічний конкурс "Знайома і незнайома Європа та проведена вікторина "Шлях до успіху". Для учнів 5-7 класів було проведено "Мандрівку в країну Кросвордію" та конкурс знавців географії  «По материках і океанах». Найактивнішою була команда 7 класу. Вчительки початкових класів провели екологічні бесіди, на яких учні відгадували загадки та пригадали вивчене з природознавства. З учнями  9-10 класів було проведено гру «Галопом по Європі», протягом якої учні пригадали прапори країн Європи, а також дізналися багато нової цікавої інформації.

В Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів під час проведення тижня географії в школі  використовувалися різні форми роботи з учнями.  Зокрема, учитель другого класу Грабовецька О.І. провела зі своїми учнями конкурс малюнків та інтерактивну бесіду «Ми і Земля-одне ціле». У 1 та 3 класах (класовод О.М.Сивцева, І.В.Грабовецька) було організовано онлайн-виставку дитячих малюнків на тему «Моя планета Земля» та обговорили пам’ятку «Чисте довкілля».

У 5 класі на чолі з класним керівником Желєзагло Л.В. був створений малюнок на тему «Ми і Земля – одне ціле».

Семикласники разом з класним керівником Васібаєвою Т. Ш.  створили  географічну газету на тему «Планета Земля».

Вчителем географії Рогальською Л.М. у рамках тижня були організовані наступні заходи для учнів 5 класу  було проведено гру «Природа і ми», протягом якої здобувачі освіти закріпили знання з географії; для учнів 6 класу була організована онлайн-вікторина «Шлях до успіху»; для учнів 8 класу було проведено конкурс «Я знаю Україну»; для учнів 10, 11 класів було проведено інтелектуально-розважальну гру «Подорож країнами світу».     Під час тижня географії класний керівник 8 класу Сьомаш Т.А. провела інтелектуальну гру «Ігри патріотів», протягом якої учні продемонстрували свої знання з географії, а також цікаво пройшла віртуальна подорож «Сім чудес світу».

Таким чином, тиждень географії виявився насиченим та цікавим. Учні продемонстрували високий рівень знань з географії, вміння застосовувати теоретичні знання на практиці та отримали багато позитивних емоцій.

 

 

Статтю підготувала інспектор з питань освіти

Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь