Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень безпеки життєдіяльності в ЗЗСО

Дата: 23.03.2021 09:35
Кількість переглядів: 933

Фото без опису

З 15 по 19 березня 2021 року в закладах загальної середньої освіти проходив тиждень безпеки життєдіяльності (далі - Тиждень).

В Григорівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів Тиждень проходив під загальним гаслом «НАША БЕЗПЕКА У НАШИХ РУКАХ», в рамках якого було проведено низку різних заходів. Зокрема, учителька першого класу І. В. Грабовецька провела зі своїми вихованцями інтерактивну бесіду "Місія - незнайомці!". У 2 класі (класовод О.І.Грабовецька) створили тематичний лепбук «Наша безпека», а також обговорили пам’ятку «Безпека дітей на вулиці». Третьокласники разом зі своєю учителькою О.М.Сивцевою під час ранкової зустрічі переглядали тематичне відео та отримали пам'ятку «Безпека дітей на вулиці», уклали альбом «Моя безпека» із власних малюнків. Учні 4 класу поринули у проходження цікавих та повчальних станцій під час проведення гри-квесту «Ми за здорове та безпечне життя» (класовод А. І. Кинаш). Таким чином через практичну діяльність діти закріпили вміння підбирати правильні рішення до відповідної ситуації.

У 5 класі класний керівник Л. В. Желєзагло провела урок-гру «Загадка» на тему «Правила безпечної поведінки». Урок проходив в ігровій формі.      Семикласники разом із учителькою образотворчого мистецтва Л. В. Желєзагло створили агітаційний плакат «Безпека життєдіяльності». Також у 7 класі було проведено тематичний урок основ здоров’я (учитель Н. П. Гнатовська) у вигляді прес-конференції «Безпека в побуті», під час якого було створено «Абетку безпеки». Для учнів 9 класу було організовано брейн-ринг «Наша безпека», протягом якого учні закріпили знання з безпеки життєдіяльності, пригадали алгоритм дій при різних надзвичайних ситуаціях.  Класним керівником 9 класу Гнатовською Н. П.  для учнів було проведено анкетування на тему:  « Мої дії, якщо…». Десятикласники, під керівництвом медичної сестри школи Л. С. Струс, демонстрували практичні навички здобуті за роки навчання у школі з питань визначення стану потерпілого у результаті різних надзвичайних ситуацій та механізму надання долікарської допомоги. Учні 8 та 11 класу у дистанційному форматі проводити  практичне заняття  «Правила дорожні знай – в ДТП не потрапляй!», під час якого учні закріпили знання про правила дорожнього руху, дорожні знаки; продемонстрували вміння і навички свідомого  дотримування правил дорожнього руху. Крім цього, класними керівниками були проведені експрес-бесіди про безпечну поведінку у побуті з електроприладами, газом, побутовою хімією. Окремо проведені бесіди про безпеку поведінки у темну пору доби, про поводження біля водойм, про заборону вживання алкоголю та тютюнових виробів, про алгоритм дій у випадку знаходження підозрілих або вибухонебезпечних предметів, а також бесіди з попередження захворювання «COVID – 19».  

В Павлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на початку тижня було оголошено план заходів та проведено години спілкування для учнів 1-11 класів на тему: «Я обираю здоров’я». Учні початкових класів переглянули навчальне відео «З чого починається безпека».

З метою інформування учнів щодо профілактики інфекційних захворювань вчителькою основ здоров’я Яцкевич В.О. та медичною сестрою Демецькою Н.В. для учнів 5-8 класів було проведено профілактичні бесіди щодо захисту та профілактики від інфекційних захворювань та COVID-19.

Вчителькою біології Шишкевич В.О. для учнів 9-11 класів було проведено виховну бесіду «Крок у безодню» з попереднім переглядом відео про шкідливі звички, а також організовано виставку  малюнків серед учнів 5-7 класів «Безпека життєдіяльності – шлях до безпечного дитинства».

Учні початкових класів переглянули дитячий мультиплікаційний фільм «Корисні поради. Сам удома», який проінформував дітей про безпечне поводження дітей вдома та за відсутності батьків. Також молодші школярі долучилися до конкурсу малюнків «Безпечне поводження вдома» та створили інформаційні плакати «Безпечне поводження під час карантину» (1 кл., вчитель Покалюк Т. М.). Учні 2, 4, 6, 7 класів під керівництвом вчителів Вербінець Л. Г., Григорович О. О., Кищик Є. О., Яцкевич В. О. створили інформаційні плакати «Правила поведінки в екстремальних ситуаціях». Підсумком Тижня стало проведення онлайн-бесід з батьками з техніки безпеки «Безпечне навчання та відпочинок», а  з учнями –  «Основні правила поведінки на весняних канікулах» та в умовах карантину.

В Строганівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів в бібліотеці Торчило С. І. організувала для здобувачів освіти виставку матеріалів та літератури «Безпека в нашому житті».

Заступником директора з виховної роботи Даниленко І. Г. для учнів 6 класу була організована рольова гра «Країна безпечного життя». Класний керівник 8 класу Задорожня С. М. провела для здобувачів освіти тренінг «Безпека – основа життя», протягом якого учні повторили основні правила безпеки, розіграли небезпечні життєві ситуації та показали спосіб їх вирішення.

Для здобувачів освіти 9 класу Гриценко Л. П. організувала круглий стіл «Шкідливі звички», на якому учні обговорили згубну дію алкоголю, тютюнопаління, наркотиків на підлітковий організм та важливість здорового способу життя. Учні 9 класу з медичним працівником школи Янченко В.Л. відпрацювали навички надання першої допомогти травмованим й потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод. Вчителі Олійник С. В. та Пішеніна Т. М. провели серед здобувачів освіти 1, 2 класів виставку малюнків «Безпека життєдіяльності дітей».

Для здобувачів освіти 11 класу Чеботарьова Л. І. провела усний журнал «Жити безпечно й цікаво». Класний керівник 4 класу Коваленко А. В. з учнями виготовили лепбук «Безпека життєдіяльності» для постійного користування на уроках та в позаурочний час. Педагог-організатор Кобилинська М. М. провела для здобувачів освіти 1 класу інтелектуальну гру «Знавці правил пожежної безпеки», під час якої діти повторили правила поводження з вогнем, розглянули причини виникнення пожежі та показали як треба поводитися у небезпечних ситуаціях.

В Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Тиждень розпочався з ознайомлення з планом роботи і виставкою тематичної літератури «Зроби свій вибір», організованої шкільним бібліотекарем Ковальчук Г. І.  Між учнями 1-4 класів проведено конкурс малюнків, а для учнів  5-9 класів – конкурс стіннівок на тему: «Здоров’я – моя цінність». За підсумками проведеного Тижня журі визначило переможців.

Протягом тижня класні керівники провели різні за формами виховні заходи та години спілкування спрямовані на розвиток у дітей самостійності, ініціативи та творчої активності. Учні 5 класу взяли активну участь у грі-вікторині  «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди». Медсестра школи Ковальчук Н. М. для учнів 7-9 класів провела усний журнал «Обережно! Інфекційні хвороби». Серед учнів 5-7 класів розповсюджено  інформаційні матеріали про тютюн, а серед учнів 8-9 класів проведено анкетування «Моє ставлення до паління», яке виявило негативне відношення школярів до цієї згубної звички. У конкурсі кросвордів та ребусів, на тему «Бережись та збережи» найкраще впоралися учні 5 і 8 класів. Цікаво пройшов виховний захід  у 1 та 2 класах «Надзвичайні ситуації: гроза, буря, повінь. Правила поведінки під час різних природних явищ». За участі учнів 3 класу проведена  інтелектуальна гра "Знайка" та мультгодина "Правила поводження дітей при пожежі". Діти згадали правила безпеки поводження з електроприладами та закріпили правила поводження при пожежі. Неабиякий інтерес в учнів 4 класу викликав перегляд відеовиступу екологічної агітбригади  школи на тему: «Віруси атакують». Діти дізналися багато нового про віруси та профілактику хвороб, викликаних ними.

Тематичний тиждень безпеки життєдіяльності був насиченим, цікавим та пізнавальним.

 

  Статтю підготувала

інспектор з питань освіти

Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь