Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Репетиторські послуги підлягають оподаткуванню

Дата: 12.03.2021 13:12
Кількість переглядів: 322

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують жителям Херсонщини, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, триває.

Громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але у 2020 році надавали репетиторські послуги, зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. До таких послуг відносяться: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів тощо.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором у розмірі 1,5 відсотка.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 1 травня 2021 року, а сплатити суму податкових зобов’язань - до 1 серпня.

За вибором громадянина декларацію можна подати в один з таких способів: особисто за місцем своєї податкової адреси або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку.

Окрім цього, для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС, у розділі електронного кабінету «ЕК для громадян», працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі в соціальних мережах, на яких ви зможете переглянути податкові новини та дізнатися багато іншої корисної інформації.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь