Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь в засіданні науково-методичної ради

Дата: 12.03.2021 08:25
Кількість переглядів: 690

11 березня 2021 року інспектор з питань освіти Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Присиваської ТГ О. Мельник взяла участь в І засіданні науково-методичної ради, яке організоване КЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в онлайн-режимі. Тема засідання: «Про взаємодію з центрами професійного розвитку педагогічних працівників, відділами освіти ОТГ».

Під час засідання були розглянуті актуальні питання розвитку освіти в Херсонській області шляхом обговорення основних напрямів взаємодії Херсонської академії неперервної освіти з центрами професійного розвитку педагогічних працівників та відділами освіти області. Також на засідання було затверджено новий склад науково-методичної ради на 2021 рік, оголошені теми засідань на 2021 рік,  було озвучено інформацію про кількість відділів освіти та центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Так, в Херсонській області станом на сьогодні функціонує 40 відділів освіти, 9 відділів освіти знаходяться у процесі створення та функціонують 14 центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Одним з основних питань засідання було обговорення системи роботи центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які активно створюються в області у зв’язку з реформою децентралізації. Також було наголошено на необхідності створення  в області нових центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Під час засідання було презентовано досвід роботи Бериславського та Зеленопільського центрів професійного розвитку педагогічних працівників, найголовнішим вектором діяльності яких є здійснення консультативної діяльності та надання методичної допомоги педагогічним працівникам та керівникам навчальних закладів. Під керівництвом центрів функціонують школа молодого педагога, фахові творчі групи, майстер-класи, семінари, семінари-практикуми та ін., тематика яких формується на основі вподобань педагогічних працівників. Предметом обговорення даних об’єднань є впровадження інноваційних технологій в навчальний процес, особливості організації дистанційного навчання, проведення сучасного уроку, питання атестації, проведення ЗНО, проблеми дитячого суїциду, роботу з обдарованими дітьми та ін. Мета цих об’єднань – це обмін досвідом між педагогічними працівниками. Таким чином, консультантами центрів проводиться вичерпна роз’яснювальна робота з педагогами.

Також в ході засідання представлено досвід роботи організації у школах інноваційних методик виховної роботи з врахуванням технологій дистанційного навчання та затверджено низку програм позашкільної освіти еколого-натуралістичного напрямку.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти

Оксана Мельник

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь