Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Всесвітнього дня дикої природи в закладах загальної середньої освіти

Дата: 10.03.2021 13:37
Кількість переглядів: 891

Фото без опису

З метою підвищити обізнаність учнів про величезну цінність лісів та дикої природи, їх невід’ємний зв'язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад та пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, їх екосистеми, видів дикої фауни та флори, в закладах загальної середньої освіти Присиваської сільської ради було проведено низку заходів, присвячених Всесвітньому дню дикої природи.

До цього дня в Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів вчителями Гузенко Н. М. та Рогальською Л. М. було проведено низку тематичних заходів, зокрема організовано перегляд презентацій «Унікальна природа України» (6 клас), «Ліс – це життя» (8 клас), перегляд навчальних відео «Всесвітній день дикої природи», проведено дослідження в природі «Птахи – помічники лісів» (7 клас),  у 6 класі проведено бесіду «Значення штучних лісів на Херсонщині», у 9 класі – бесіду на тему «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети», в 10 та 11 класах – бесіду «Як дика природа повертається до Чорнобиля».

В Павлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів також проведено багато заходів до Всесвітнього дня дикої природи. Для молодших школярів проведені уроки-бесіди на тему «Цікавинки дикої природи» та організовано перегляд презентації «Всесвітній день дикої природи» (відповідальні вчителі 2-4 класів). Класний керівник 6 класу Кищик Є. О. ознайомила здобувачів освіти з правилами поводження у лісі, а також учні переглянули навчальний фільм «Таємниці лісу» та створили фотовиставку «Будь природі другом». Вчителька біології Шишкевич В. О. разом зі старшокласниками переглянули презентацію про збереження лісів та заходи природоохоронної діяльності. Крім того, за картами вирубування лісів та картами пожеж лісів здобувачі освіти оцінили наявний фонд лісів та рівень антропогенного впливу на них. На уроках образотворчого мистецтва учні 5-7 класів створили тематичні плакати із закликами зберегти ліс та його біорізноманіття, а також виготовили малюнки-демонстрації наслідків лісових пожеж.

Також у школі проведено низку годин спілкування: «Ліси та засоби до існування: підтримка людей та збереження планети» (5 клас, класний керівник Задорожнюк С. І.), «Ліси – багатство, бережи їх!» (7клас, класний керівник Яцкевич В. О.), «Навіщо планеті потрібно ліси?» (10 клас, класний керівник Гриценко Г. Л.) та проведено вікторину «Біорізноманіття, що нас оточує» (8 клас, вчитель Ткаченко В. П.). Бібліотекарка школи Гнатовська О. А. організувала виставку літератури та матеріалів «3 березня- Всесвітній день дикої природи».

В Строганівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів педагог-організатор Кобилинська М.М. підготувала інформаційний стенд «3 березня – Всесвітній день дикої природи», на якому були висвітлені матеріали про екологічні проблеми фауни та флори лісів.

Вчитель географії Даниленко І. Г. провела для учнів 9 класу усний журнал «Легені планети. Проблеми збереження лісів», на якому здобувачі освіти ознайомилися з історією відзначення Дня дикої природи та темою цього року «Ліси та засоби існування: підтримка   людей  та збереження планети». Під час уроку були обговоренні загальносвітові проблеми використання лісів та важливість даного питання для України.                                                                                                                                             

Вчитель біології Задорожня С. М. організувала для учнів 8 класу екологічний урок «Ліси - багатство, бережи їх».  Вчителька обговорила з учнями проблеми використання  лісових багатств та важливість збереження унікального тваринного та рослинного світу дикої природи.

В Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів класними керівниками, 1-5, 7, 8-9 класів для учнів було організовано перегляд та обговорення презентації  «Всесвітній день дикої природи», під час якої  учні розширювали свої знання різноманіття дикої природи.

Учні 2 класу відвідали шкільну бібліотеку, де бібліотекар Ковальчук Г. І. ознайомила дітей з виставкою літератури «Всесвітній день дикої природи» та провела пізнавальну бесіду.

Класний керівник 3 класу Бабенко А. Ю. влаштувала для своїх учнів перегляд відео «Дика природа» та художній вернісаж «Збережемо дику природу».

Класний керівник 5 класу Яковлєва О. Г. та класний керівник 8 класу Чеботарьова О. І. провели вікторину «Дика мудрість» між збірними командами учнів 5, 7-9 класів.

Проведені заходи до Всесвітнього дня дикої природи нагадали здобувачам освіти про важливість природи у нашому житті та необхідність оберігати і захищати флору і фауну нашої планети.

 

Статтю підготувала

 інспектор з питань освіти

Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь