Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Забезпечення сталої економіки в умовах пандемії: Присиваська ТГ розвиває туристичну сферу.

Дата: 12.02.2021 13:40
Кількість переглядів: 1963

Фото без опису

В громаді триває реалізація проекту «Розвиток туристичної інфраструктури та створення нових можливостей для розвитку малого та середнього бізнесу» в рамках конкурсу місцевих ініціатив проекту «Місцевий соціально-економічний розвиток», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією, та націлений на підтримку економіки громади в період пандемії COVID-19. Саме такий проект влітку 2020 року був поданий на конкурс, виходячи з того, що Присиваська територіальна громада – це осередок розвитку туризму, а реалізація такого проекту дасть можливість не просто придбати техніку чи обладнання, а в подальшому підтримувати сталий економічний розвиток нашої громади.

Основні заходи проекту:

  • розроблення та маркування туристичного маршруту – це 8 локацій по громаді: встановлення у кожному селі громади білбордів, табличок з схемою туристичного маршруту, табличок з QR-кодами для покращення навігації туристів по маршруту. Також встановлення біля локацій альтанок для відпочинку та організації виїзної торгівлі. Опис туристичного маршруту:

№ 1. Римо-католицька церква св. Григорія в с.Григорівка;

№ 2. Краєзнавчий музей в с. Григорівка;

№ 3. Лемурійське озеро затоки Сиваш;

№ 4. Самовиливне джерело біля с.Нововолодимирівка;

№ 5. Місце для спостереження за перелітними птахами на ставках біля с.Строганівка;

№ 6. Іванівська коса затоки Сиваш;

№ 7. Музей Строганівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

№ 8. Парк в с.Павлівка. Детальніше про туристичний маршрут за посиланням https://grygorivska-gromada.gov.ua/turistichnij-marshrut-11-28-52-16-12-2020/ .

  • облаштування в селах Григорівка та Іванівка велозупинок, придбання 10 спортивних велосипедів та катамарану. Велосипед завжди був і залишається одним із улюблених засобів пересування, захоплюючим видом спорту і туризму. Він міцно увійшов у побут людей, особливо молоді. Можна тільки вітати прагнення молоді навчитися гарно їздити на цьому екологічному виді транспорту. Сучасний велосипед – це здоровий спосіб життя, можливість подорожувати та милуватися мальовничими краєвидами Присивашшя. В результаті реалізації даних заходів покращили та впорядкували благоустрій територій. В подальшому велосипеди передамо в комунальне підприємство, яке матиме додаткові надходження;
  • придбання великої мобільної сцени для проведення фестивалів та концертів на відкритому просторі. Беніфіціарів від реалізації даного заходу багато – це і представники малого та середнього бізнесу, які здійснюють торгівлю під час святкових заходів; і місцеві жителі, які реалізують локальну продукцію; і власники «зелених садиб», які надають послуги з розміщення та харчування гостей-туристів.

Загалом це проект, направлений на забезпечення сталого розвитку громади, покращення туристичної інфраструктури, створення місць відпочинку для місцевих жителів, гостей та туристів, створення нових можливостей для розвитку малого та середнього бізнесу, популяризації Присиваської громади та Херсонщини.

Виносимо щиру подяку керівнику Програми розвитку ООН в Україні Мустафі Саіт-Ахметову, куратору ПРООН в Херсонській області Есмі Умеровій, представникам Херсонської обласної державної адміністрації за підтримку, співпрацю та вагомий внесок у розвиток соціально-економічної сфери громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь