Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведення тижня фізики в закладах загальної середньої освіти

Дата: 29.01.2021 15:46
Кількість переглядів: 1096

Фото без опису

Відповідно до плану роботи відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту з 25 по 29 січня 2021 року з метою підвищення інтересу учнів до фізики в закладах загальної середньої освіти Присиваської сільської ради пройшов тиждень фізики.

В Григорівській ЗОШ на початку тижня було оголошено випуск тематичних газет, а також стартувала фізична вікторина для всіх бажаючих учнів школи. 26 січня учнями 11 класу була розгорнута виставка тематичних газет, рефератів та повідомлень за минулі роки. Також цього дня учні 11 класу виступили з повідомленнями-цікавинками із світу фізики перед школярами 6 класу  з метою зацікавленості наступних у подальшому вивченні предмету.  27 січня учні 7 класу демонстрували цікаві фокуси та досліди з фізики (явище електромагнітної індукції та дії атмосферного тиску),  а 28 січня відбувся конкурс тематичних газет, в якому перше місце  зайняли учні 7 класу (класний керівник Васібаєва Т. Ш.) та 5 класу (класний керівник Желєзагло  Л. В.). Діти початкової школи також взяли активну участь у конкурсі малюнків «Фізика навколо нас». Під керівництвом вчителя фізики Дрозд С. Ф. між учнями 9 та 10 класами було проведено пізнавально-розважальну гру «Еврика!». Перемогу здобула команда «Атом» 9 класу.

В Павлівській ЗОШ темою тижня став вислів відомого  американського винахідника Томаса Едісона «Не варто винаходити те, що не можна застосувати на практиці». Девіз тижня: Без фізики немислимий подальший розвиток людства. В заходах були задіяні учні 5-11 класів. Усі заходи проходили з дотриманням протиепідемічних вимог.

Протягом  Тижня  вчителі фізики Задорожнюк С. І., Яцкевич В. О. підготували та провели ряд цікавих, змістовних заходів, що дали змогу учням побачити  фізику з іншого кута зору.  Розпочався тиждень виставкою ретротехніки «Що і навіщо?».  В експозиції діючі моделі та фізичні прилади, назви та призначення яких учні будуть дізнаватись на уроках фізики. 

На уроках були проведені хвилинки-цікавинки «Українські вчені-фізики з світовою славою». Учні дізнались про винахідника «рентгенівських» променів Івана Пулюя, його вклад у розвиток світової науки та чому винахід належить іншому вченому, який теж їх винайшов, але кількома роками пізніше. Шкільна бібліотекарка Гнатовська О. А. підготувала виставку літератури «Фізика робить людину не тільки розумнішою, а й сильнішою»  (А. Ейнштейн).

Протягом тижня було створено стінну газету «Я-дослідник!» та електронну газету «Казка мовою фізики». Учні 10 та 11 класів взяли участь в брейн-рингах «Кращі знавці фізики», вікторині «Фізика на кожному кроці», веб-квесті «Чотири стихії».  Учні 5, 6 класів працювали над створенням інформаційних бюлетенів «Вплив мобільних телефонів на життя людини»

Учні початкових класів переглянули відеофільм «Фізика – це цікаво».           

 

В Строганівській ЗОШ 26 січня була проведена інтелектуальна гра «Природознавець» для учнів 7 класу, яка відбувалася у формі тестування з використанням мультимедійної інтерактивної дошки. Переможцями стали Зборюк В. (І місце), Шлемпа К. (ІІ місце) та Чеботарьова Д. (ІІІ місце).

Найбільше заходів було проведено 27 січня. Для учнів 8 класу вчитель фізики Дрібноход В.О. провів інтелектуальну шоу-гру «Цікава фізика». Дві команди «Розумники» та «Інтелектуали» проходили чотири конкурси гри: «Розминка», «Шерлок Холмс», «Пантоміма» і «Розгадай ребус». Найкращі знання показали учні Фриз А. (І місце), Аскарова Г. і Корнієнко К. (ІІ місце) та Андрушко Н. (ІІІ місце). Учні 9 класу брали участь в інтелектуальній грі «Найрозумніший». На першому етапі усі учні проходили бліц-турнір, в другому етапі брали участь 6 учнів. В фінал вийшли три учня, які стали переможцями: Богатиренко Д. (І місце), Ковтунець Є. (ІІ місце) та Сологуб В. (ІІІ місце). В 11 класі була проведена гра «Вибір категорій». Випускники вибирали категорії, в яким могли себе найкраще проявити. Переможцями стали: І місце - Корнієнко О., ІІ місце – Головач А., ІІІ місце -  Мурсалов Н. та Гусев М. 28 січня учні 10 класу змагалися в інтелектуальній грі «Розумники та розумниці». Клас був поділений на дві команди (хлопчики та дівчатка). В результаті гри перемогла команда дівчат (Сільберстон К. та Вишняк В.). 29 січня вчителем фізики Дрібноходом В. О. було підведено підсумки Тижня. Переможці та активні учасники були нагороджені подяками.

В Іванівській ЗОШ тиждень розпочався із розумової розминки, відгадування загадок, яку провели учні 9 класу Чижикова Дар’я та Вишневська Юлія. Учні школи були ознайомлені з планом проведення заходів предметного тижня. 26 січня для учнів 7-8 класу, відбувся фізичний брейн-ринг «Юні знавці фізики». Під час брейн-рингу було проведено бліц - опитування серед команд, розгадування схем на швидкість, відгадування логічних задачок. 27 січня відбулася фізична гра «Фізбій» для учнів 9 класу. Учасники пояснювали відеодосліди, відгадували ім’я вчених-фізиків за підказками, змагалися на швидкість надання правильних відповідей у конкурсах «Розминка», «Роззява», «Фізика +ребус». 28 січня  в 7 - 9 класах пройшов інтерактивний урок «Глобальні проблеми людства і як їх вирішують інженери». Учні познайомилися з проблемами людства, пропонували шляхи їх вирішення, розглянули протиріччя між колективними зусиллями і особистим вкладом в вирішення проблеми. Також учні ознайомилися з діяльністю організації «Інженери без кордонів». Учні мали можливість позмагатися у кмітливості, відповідаючи на запитання вікторин, виявити свої вміння.  Цікаві конкурси та змагання не залишили нікого байдужими.

 

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь