Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування Героїв Крут в закладах загальної середньої освіти

Дата: 29.01.2021 15:40
Кількість переглядів: 829

Фото без опису

З метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого в закладах загальної середньої освіти Присиваської територіальної громади було проведено ряд виховних заходів щодо вшанування пам’яті Героїв Крут.

Зокрема, в Григорівській ЗОШ класними керівниками 5-11 класів було проведено виховні години: «Пам’яті героїв Крут», «Герої Крут живуть у нашій пам’яті», «Крути день перед вічністю» та інші тематичні заходи, організовані вчителями історії та учнівським самоврядуванням.  Так, учитель історії В. П. Салаш провела тематичні уроки у 9-11 класах на тему «Як бій під Крутами допоміг підписати Брест-Литовський мирний договір». Учні 8 - 9 класів разом з учителем мистецтва Н. П. Гнатовською переглянули фільм «Бій під Крутами» та поділилися своїми враженнями від побаченого. Учні 5-7 класів створили у фойє школи тематичну інсталяцію та виготовили символічні значки для проведення загальношкільної акції «З пам’яттю у серці», яку провели   представники учнівського самоврядування, залучивши весь колектив освітнього закладу.

У Павлівській ЗОШ для учнів 1 – 4 класів були проведені інформаційні хвилинки  «Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає» (про події під Крутами), для  учнів 5 - 7 класів класними керівниками проведено  години спілкування «Під Крутами пішли в безсмертя». В ході заходу обговорювалась необхідність згуртованості українського народу та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Також здобувачі освіти переглянули   науковий фільм «Герої України. Крути. Перша Незалежність». Вчитель історії Білецький В. О.  запросив учнів 9-10 класів в «історичний віраж». Подорож була присвячена подіям, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути, а для учнів 8-11 класів провів урок звитяги «Крути – символ національної честі і військової доблесті», учні мали можливість переглянути   фільму «Бій під Крутами». Під час заходу було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені Героям Крут та героям АТО. Учні 5-7 класів прийняли активну участь у виставці малюнків  «Герої живуть вічно».У фойє школи бібліотекаркою школи Гнатовською О. А. організовано  тематичну виставку «Пам’яті героїв Крут!»

В Строганівській ЗОШ у шкільній бібліотеці для учнів 7 класу класний керівник Андрушко А. С. провела історичну годину «Герої Крут для нащадків взірець», бібліотекар Торчило С. І. організувала тематичну виставку матеріалів та літератури «Пам’ятаємо про Крути», в 3 класі вчитель Фесенко О. В. провела усний журнал «Бій під Крутами – сходинка до Соборності України», вчителем історії Гриценко Л. П. для учнів 9 класу був проведений урок мужності «Герої Крут», педагог-організатор Кобилинська М. М. про літературно-музичну композицію «Пам’ятаємо про Героїв Крут».

В Іванівській ЗОШ також проведено ряд виховних заходів. Так, у 2 класі вчителем Доценко О. С. проведено годину спілкування «29 січня – день Героїв Крут», учні 3 класу під керівництвом Бабенко А. Ю. переглянули відео «Бій під Крутами 29 січня 1918 року», у 4 класі вчителем Табунщик А. М. була проведена година спілкування «Герої Крут», для учнів 5-8 класів вчителями Яковлєвою О. Г., Яковлєвим В. М. проведено виховний захід «Пам?яті Героїв Крут», в 9 класі вчителем Чеботарьовою О. І. було організовано перегляд та обговорення документального фільму «Україна: забута історія – Крути», а в бібліотеці створено тематичну виставку «Пам?ятаємо Героїв Крут» (бібліотекар Ковальчук Г. І.).

Вивчайте історію, любіть Україну, адже вона НАША ЗЕМЛЯ!

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь