Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведення тижня математики та інформатики в навчальних закладах громади

Дата: 25.01.2021 08:57
Кількість переглядів: 522

Фото без опису

Відповідно до плану роботи відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту з метою підвищення інтересу до вивчення математики та інформатики, розвитку логічного мислення учнів, пізнавальної діяльності, розвитку навичок безпеки в Інтернеті з 18 по 22 січня 2021 р. в закладах загальної середньої освіти громади в умовах дистанційного навчання відбувся тиждень математики та інформатики.

В кожній школі відповідно до затверджених планів відбулися різноманітні цікаві заходи: онлайн виховні години, бесіди, онлайн-вікторини, інтерактивні ігри, математичні турніри, квести, відео-конференції, конкурси малюнків та ін.  

В Григорівській ЗОШ на початку тижня було оголошено конкурс відео у додатку TikTok на тему «Математика мені допоможе…», завданням якого було продовжити думку та розповісти, в чому саме допоможе математика. Учні активно взяли участь у цьому заході, представили креативні відео, в яких не просто говориться, в чому дітям допомагає математика, а й наголошується на необхідність вивчати цю науку. На чолі з вчителем молодших класів Кинаш А.І. у 4 класі було проведено урок цікавої математики, граючи в «Сірники не іграшка». Учні 2 класу з вчителем Сивцевою О. М. створювали зимові малюнки в програмі Paint, в ході чого обговорювали математичні цікавинки. П’ятикласники на позакласному заході «Горішок знань» позмагалися в знаннях з математики. На уроках інформатики вчителі-предметники проводили бесіди щодо безпеки в інтернеті та розповідали як вберегти себе від кібербулінгу. Учні 9 класу продовжили створення буклету до тижня профорієнтації, опановуючи роботу з Publisher. Для учнів 8 класу  класним керівником Сьомаш Т.А. було організовано виховний захід «Соборна Україна – одна для всіх, як оберіг». П'ятикласники робили перші спроби у створені слайд-шоу (класний керівник та учитель інформатики Желєзагло Л.В.). Васібаєва Т.Ш. організувала та провела квест-гру «Стежкою веселих цифр» для учнів 6 класу, об’єднавши клас в одну команду, що мала пройти всі перешкоди та дістатися фінальної локації.

В Павлівській ЗОШ протягом тижня проведено низку заходів, які дали змогу учням побачити математику не як суху науку, а дійсно як «царицю наук», зрозуміти її вплив на всі сфери життя людини. Найцікавішими для учнів були: урок-презентація «Числа, числа, числа…» для 6 та 7 класів, позакласний захід уроків математики та інформатики у 5 класі «У пошуках скарбів»; математичний турнір між 6 та 7 класом онлайн-гра «Найрозумніший»; відвідування учнями 9 та 10 класів математичної кав’ярні, де вони ознайомилися з «теплими історіями про кохання». На уроках інформатики та математики проводилися інтерактивні ігри,  загадки, ребуси, вікторини. В рамках тижня було проведено відкриті онлайн–заходи «Математична кав’ярня»(9-10 кл., вчитель Кищик Є.О.) та квест «У пошуку скарбу» (5кл., вчитель Задорожнюк С.І.), які пройшли на високому рівні.

В Строганівській ЗОШ також тиждень пройшов змістовно та цікаво. Зокрема, для учнів 1-11 класів вчитель математики Гаврилюк С.В. організувала онлайн конференцію «Математика – музика розуму». 19 січня був проведений відкритий онлайн урок з математики «Правильні та неправильні дроби. Мішані числа» для учнів 5 класу. В 9 класі пройшов відкритий  онлайн урок з інформатики «Знавці інформатики» у формі інтелектуальної гри.  Для учнів  5-11 класів вчитель математики організував перегляд відеофільму «Сім неймовірних трюків з математики». В 9 класі був проведений онлайн-квест для учнів 8 класу. В 6 класі вчитель інформатики Дрібноход В.О. провів онлайн-гру «Найрозумніший». Гаврилюк С.В. для учнів 9 класу організувала онлайн -захід «Математична кав’ярня». Для учнів 7 класу проведено онлайн гру «Знавці цікавої інформатики».

В Іванівській ЗОШ в рамках тижня також проведено ряд різноманітних заходів, зокрема: відеоконференція з учнями 8 класу  «Цікавинки від математики навколо нас», конкурс малюнків «Математика в малюнках» в початкових класах,  математична гра-онлайн «Своя гра» для учнів 8 -9 класів, інтерактивний урок з розв’язування математичних кросвордів та ребусів (8-9 класи), відкритий урок  «Додавання і віднімання мішаних чисел»   у 5 класі.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь