Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сертифікація вчителів початкової школи у 2021 році

Дата: 14.01.2021 14:03
Кількість переглядів: 383

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 04.12.2020 № 1522 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2021 році» у 2021 році в сертифікації зможуть взяти участь до 54 учителів початкових класів Херсонської області. Реєстрація для участі у сертифікації педагогічних працівників триватиме з 18 до 31 січня 2021 р. включно.

Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

 Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Слід зазначити, що педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. За результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат, який є дійсним упродовж трьох років. Відповідно до частини четвертої статті 51, частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту» педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, отримує щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Відповідно до частини четвертої статті 51 Закону України «Про освіту» та пункту 40 Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого постановою кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1190 (зі змінами), успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії педагогічного працівника або підтвердженням наявної вищої категорії.

Педагогічні працівники, які отримують доплату за успішне проходження сертифікації, впроваджують і поширюють методики компетентнісного навчання та нові освітні технології. Педагогічні працівники, які мають сертифікат, можуть залучатися до проведення інституційного аудиту в інших закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм, а також до інших процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.

Детальна інформація про етапи сертифікації розміщена на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти: https://khersontest.org.ua/pedagog_info.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти, Оксана Мельник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь