Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації і сексуального насильства та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в закладах загальної середньої освіти Присиваської ТГ

Дата: 15.12.2020 16:20
Кількість переглядів: 465

18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей є порушенням прав дітей, що завдає довготривалих та згубних наслідків на все їхнє життя.

Крім того, щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»: 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства; 6 грудня – річниця з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

З метою привернення уваги громадськості до проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі дітьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація  партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських  організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок, в закладах загальної середньої освіти були проведені заходи просвітницького характеру.

Зокрема, в Григорівській ЗОШ І-ІІІ ст. були проведені бесіди з елементами тренінгу «Щасливе дитинство – без насильства», анкетування «Як запобігти насильству. Абетка виживання». Також було організовано перегляд відео «14 фактів про здоров’я людини та стимул до здорового способу життя», проведені виховні години  «16 днів проти насильства», розповсюджено електронні буклети та листівки «Скажи насильству – ні!». Діти отримали памятку та контактні дані компетентних органів та служб, до яких вони можуть звернутися за допомогою та підтримкою.

В Павлівській ЗОШ І-ІІІ ст.  також проведено ряд  годин спілкування, проведених в онлайн форматі: «Що таке булінг? Як себе захистити" (5-7 класи), «Щасливі діти - майбутнє України!» (8-9 класи), «Профілактика насильства в учнівському середовищі (10-11 класи). Учні 5-7 класів переглянули відеоурок «Захист дітей онлайн», учні 8-11 класів – відеоролик «Почни говорити» з подальшим обговоренням.  Під керівництвом класних керівників діти 5-9 класів виготовили буклети «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі», учні 5-7 класів виготовили пам’ятки «Як протидіяти булінгу».

В Строганівській ЗОШ І-ІІІ ст. бібліотекарем Торчило С.І. була організована тематична виставка матеріалів та літератури до Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства. Педагог-організатор Кобилинська М. М. провела вебінар «Протидія торгівлі людьми». 7 грудня класний керівник 3 класу Фесенко О. В. організувала майстер-клас для учнів 3 класу «Долоня захищає від насилля». А класний керівник 5 класу Богатиренко О.В. провела онлайн коло спілкування для учнів 5 класу «Ні – насиллю!». Учні 9-11 класів переглянули відеофільм «Кібергбулінг», організований заступником директора з виховної роботи  Даниленко І. Г. 8 грудня був проведений відеорепортаж «Життя без насилля». Також педагоги школи переглянули вебінар «Особиста цінність та безпека».

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ст. вчителями  Доценко О.С. та Бабенко А.Ю. для учнів 2-3 класів було організовано перегляд відео «Дітям про насильство», а також перегляд презентації «Насильству – ні!» (вчитель Бабенко А.Ю.). В 4 класі вчителем  Табунщик А.М. було організовано перегляд відео «Ми проти насильства і жорстокості». 5 і 8 класи  взяли участь в усному журналі «16 днів проти насильства» та пройшли пізнавальне тестування «Визначення особистого рівня обізнаності та розуміння  проявів домашнього насильства та видів відповідальності за скоєння такого насильства» за посиланням https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/  (вчителі Яковлєва О.Г. та Яковлєв В.М.);  в 9 класі було організовано усний журнал «Жорстокість та насильство: причини і наслідки» (вчитель Чеботарьова О.І.).

 

Статтю підготувала 

методист відділу освіти, культури,

туризму, молоді та спорту Мельник О. М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь