Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 16:43
Кількість переглядів: 3312

Фото без опису

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, що на Київщині, сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Вибух 4-го реактору Чорнобильської АЕС спричинив радіоактивний викид у 50 мільйонів кюрі. Це в 30-40 разів більше, ніж під час вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році.

Зупинити активний викид радіоактивних речовин в атмосферу вдалося лише ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів, які врятували світ від серйозної катастрофи.

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. В Присиваській ТГ проживає три учасники ліквідації Чорнобильської трагедії: Корнійчук Микола (житель села Строганівка), Волошин Олександр та Герега Олександр (жителі села Павлівка). Від імені сільського голови Присиваської ТГ Кліщевського С. О., сільських депутатів, членів виконавчого комітету та працівників апарату сільської на місцях привітали ліквідаторів Чорнобильської АЕС.

З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії Чорнобильській АЕС, виховання почуття гідності, гордості за свій народ та розвитку освітніх, аналітичних  компетенцій щодо подій в історії нашої держави  у закладах загальної середньої освіти в умовах дистанційного навчання були проведені відповідні заходи: перегляд та обговорення відеофільмів, презентацій на тему Чорнобильської катастрофи, години спілкування онлайн, тематичні уроки, виставки тематичної літератури онлайн. В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений конкурс на краще тематичне відео в інтерактивному додатку «ТікТок» «Чорнобиль – 86… Не маємо права забути!!!» серед учнів 6 класу. Вчитель Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Яцкевич В.О.  привітала ліквідатора наслідків аварії ЧАЕС Герегу О.С. Заступник директора з виховної роботи Строганівської ЗОШ І-ІІІ ст. Даниленко І. Г. у групі школи в соцмережі Facebook висвітлила подяку ліквідатору аварії на ЧАЕС Корнійчуку М. М. та поділилася спогадами про зустрічі учнів з героїчною людиною села Строганівка.

В закладах культури громади було проведено онлайн заходи:

  • Григорівський СБК «Дзвони пам’яті Чорнобиля»:

  • Павлівський СБК «Плач мертвої зони»:

  • Строганівський СБК «Біль Чорнобиля з роками не згасає»:

  • Іванівський СБК «Чи пам’ятаєш ти, світе, як гірко ридає полин?»:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь