Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення тижня прав людини в закладах загальної середньої освіти

Дата: 11.12.2020 16:46
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

З метою підвищення рівня правової культури учнів школи, а також поінформованості щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту з 7 по 11 грудня в умовах дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти проводився Тиждень прав людини.

В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ст. в рамках тижня прав людини було проведено ряд заходів. Педагогом-організатором Шипкою Л. Г. оформлено онлайн-стенд «Конвенція про права дитини» на сторінці групи школи у Facebook. До Всесвітнього Дня прав людини бібліотекарем школи Желєзагло Л. В. була організована онлайн-виставка. З метою виявлення рівня обізнаності учнів про свої права серед учнів 5-11 класів класними керівниками було проведено соціологічне опитування школярів «Діти та молодь про свої права». Також був проведений онлайн-конкурс малюнків «Світ моїх прав» серед учнів 1-7 класів, а для учнів 3 класу класоводом Сивцевою О. М. була організована гра-мандрівка «Захищаємо права казкових героїв». В 9 класі класним керівником Гнатовською Н. П. були проведені онлайн дебати «Право на освіту: право чи обов`язок?». Вчителем української мови та літератури Мороз Н. М. для учнів 6 класу був організований перегляд та обговорення відеоролику «Великі права маленької людини». В 5 класі вчитель Желєзагло Л. В. провела онлайн годину–обговорення «Ми маємо права». Також у рамках Всеукраїнського уроку “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини 10 грудня класні керівники 1-11 класів розмістили у курсах «Виховна робота» у Google ClassRoom відповідні матеріали на правову тематику «Права дитини-права людини».

В Павлівській ЗОШ І-ІІІ ст. тиждень прав людини розпочався з проведення годин спілкування в онлайн на платформі ZOOM «Права дитини-права людини» (5 кл, класний керівник Задорожнюк С. І.), "Ми знаємо свої права" (6 кл., класний керівник Кищик Є. О.), «Я громадянин правової держави» (7 кл., класний керівник Яцкевич В. О.), «Закон обов’язковий для всіх» (10 кл., класний керівник Гриценко Г. Л.). Вчительки початкових класів Покалюк Т. М. (1 кл.), Вербінець Л. Г. (2 кл.), Герега О. О. (3 кл.), Григорович О. О. (4кл.) провели  гру-мандрівку «Захищаємо права казкових героїв». Під час  гри розглядалися  конкретні ситуації порушення прав дитини на прикладі літературних героїв. Активну участь прийняли учні у виставці малюнків «Світ моїх прав» (вчитель образотворчого мистецтва, Шишкевич В. О.). 10 грудня проведено Всеукраїнський урок «Права людини» (10 кл., класний керівник Гриценко Г. Л., 7 кл. класний керівник Яцкевич В. О.) з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми. Бібліотекарка школи Гнатовська О. А. підготувала книжкову виставку юридичної літератури «Шляхами правових знань». Усі заплановані заходи було спрямовано на те, щоб поглибити знання здобувачів освіти  про їх права, зазначені в державних документах, зокрема  Конституції України. Відповідальна за проведення Тижня – заступник директора з виховної роботи Вербінець Л. Г.

В Строганівській ЗОШ І-ІІІ ст. 7 грудня заступник директора з виховної роботи Даниленко І. Г. провела відеорепортаж  «Відкриття Тижня права», ознайомили здобувачі освіти з заходами тижня. Класний керівник 10 класу Кобилинська М. М. провела для учнів інформаційно-просвітницький онлайн лекторій «Шкідливий вплив наркотиків, куріння та алкоголю на людину». Задорожня С. М. провела для учнів 8 класу онлайн конференцію «Шкідливий вплив наркотичних речовин, алкоголю та куріння на підлітковий організм». В шкільній бібліотеці Торчило С. І. організувала тематичну виставку «Здоровий спосіб життя», яка була представлена онлайн у групі школи в Facebook.  8 грудня шкільний бібліотекар Торчило С. І. організувала виставку матеріалів «Світ без насилля», класний керівник 3 класу Фесенко О. В. провела для учнів майстер клас «Долоня проти насилля!». Богатиренко О. В.  з учнями 5 класу провели онлайн коло спілкування «Ні – насиллю!». В групі «Строганівська ЗОШ» Facebook учні переглянули відеофільм «Кібергбулінг». 9 грудня заступник директора з виховної роботи Даниленко І. Г. провела усний журнал для учнів 10 класу «Ні  - корупції в правовій державі!».  В школі також була організована виставка матеріалів «Правова  держав проти корупції». В групі у соцмережі Facebook «Строганівська ЗОШ» учні переглянули відеофільм  «Корупція – зло, яке знищує демократію». 10 грудня здобувачі освіти переглянули відеофільм онлайн «Історія Загальної Декларації про права людини». Для учнів 7-8 класів педагог-організатор Кобилинська М. М. провела онлайн правовий турнір. Вчитель історії та правознавства  Гриценко Л. П. провела онлайн урок «Права людини» для учнів 9 класу. Андрушко А. С. провела для учнів 7 класу онлайн урок подорож «Мандрівка у країну права».  11 грудня вчитель початкових класів Пішеніна Т. М. провела для учнів 2 класу онлайн урок права  «Права дитини». Класний керівник 1 класу Олійник С. В. провела з учнями онлайн конкурс малюнків  «Світ щасливої дитини». У заключному відеорепортажі були винесені подяки вчителям, класним керівникам та учням за активну участь у проведенні Тижня права.

В Іванівській ЗОШ І-ІІ ст. для учнів 1-5 класів з метою запобігання дискримінації та насильству в школі, сім’ї,  оточенні класні керівники організували онлайн перегляд відеоматеріалів: «Стоп булінг», «Не мовчи», «Зумій себе захистити».  Для учнів 7-9 класів - відеолекторій з елементами тренінгу «Насильство та як його уникнути» в форматі zoom-конференції.  Для учнів 5 та 7 класів вчитель правознавства Яковлєва О.Г. провела усний журнал з онлайн обговоренням «Профілактика негативних явищ і шкідливих звичок в дитячому середовищі» та онлайн диспут між учнями 8-9 класів  «COVID-19. Ти маєш право на забезпечення повноцінного життя і здоров’я. Не забувай про твій обов’язок не шкодити своєму життю й укріплювати здоров’я». Класні керівники 1-4 класів організували для учнів перегляд відеоматеріалів  «Цінуй своє життя, воно прекрасне!».  З нагоди проголошення Загальної декларації прав людини класними керівниками 8-9 класів проведено онлайн урок  “Права людини”.  Для учнів 1-5 та 7 класів класні керівники організували перегляд відеоматеріалів «В країну прав», «Сторінками Загальної декларації прав людини».   З метою запобігання розповсюдження проявів рабства, торгівлі людьми класні керівники 1-5, 7-9 класів  організували перегляд відеоматеріалів  "Не стань товаром на шляху до мрії",  «Третє тисячоліття – рабство існує», "Порушення прав дитини: експлуатація та торгівля".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь