Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкова інформує

Дата: 11.12.2020 14:45
Кількість переглядів: 369

Олексій Любченко: Завдання Міністра фінансів України щодо перевиконання завдань травня-грудня на 10 відсотків виконано

Станом на 10.12.2020 до загального фонду державного бюджету платниками податків було сплачено 477,9 млрд гривень.

Фактичні надходження травня – грудня (станом на 10.12.2020) становлять 340,4 млрд грн, що більше очікуваних показників на 31,2 млрд грн, або на 10,1 %.

Тобто завдання Міністра фінансів України щодо +10% до індикативу травня – грудня виконано.

Також збільшення надходжень досягнуто за рахунок мінімізації схем ухилення від сплати податків, покращення процесів адміністрування та уникнення тиску на бізнесяк цього вимагалося від податкової служби Міністром фінансів України Сергієм Марченком.

«Додаткові надходження забезпечуються за рахунок боротьби з «тіньовими» схемами і вивільнення простору для «білого» легального бізнесу, підвищення рівня добровільної сплати податків та удосконалення процесів адміністрування», – підкреслив Голова ДПС Олексій Любченко.

Інформаційний лист № 17. Щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів

Інформаційний лист присвячено реалізації в Україні додаткових заходів підтримки громадян та малого бізнесу, які запроваджені Законами України:

- «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» від 4 грудня 2020 року №1071-IX;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 4 грудня 2020 року № 1072-ІХ.

 У Інформаційному листі ви дізнаєтесь про преференції в частині оподаткування матеріальної допомоги та компенсації, які надаватимуться платникам податків; преференції щодо нарахування та сплати єдиного внеску; послаблення для врегулювання податкового боргу платників податків.

Ознайомитись з Інформаційним листом № 17 можна тут - https://tax.gov.ua/data/material/000/350/444724/InfoList17.pdf.

 

Чаплинці платниками податків зареєстрованопівтори тисячі господарюючих суб’єктів

На 1 грудня 2020 року на обліку в Чаплинській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та
м. Севастополі перебуває 558 юридичних осіб та 855 фізичних осіб-підприємців.

З початку року припинили свою діяльність 4 юридичні особи та 110 фізичних осіб-підприємців. Водночас 23 юридичні особи та 173 ФОП отримали статус суб’єктів господарювання.

«Збільшення кількості господарюючих суб’єктів - ознака оздоровлення економіки та індикатор сприятливого податкового клімату у районі. Звісно ж, така динаміка позитивно відображається на податкових надходженнях, які всупереч коронакризі теж зростають», - зазначає начальниця Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оксана Добрянська.

Податківці району якісно і своєчасно надають адміністративні послуги і консультативну допомогу кожному, хто прагне працювати у легальній площині.

Крім того, платники податків Чаплинського району цілодобово мають змогу скористатися безоплатним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет». Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь