Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реалізація проєкту по місцевому економічному розвитку.

Дата: 10.12.2020 16:09
Кількість переглядів: 994

Місцевий економічний розвиток – це важливий компонент, який визначає якість життя в громаді, її економічний потенціал, інвестиційну привабливість, конкурентоспроможність громади. Особливо про місцевий економічний розвиток потрібно турбуватись сільським територіям, де відсутні потужні підприємства, виробництва для працевлаштування місцевих жителів. Тож, в громаді постійно ведеться відповідна робота щодо покращення умов для економічного та туристичного зростання, роблячи територію більш комфортною для місцевих жителів та привабливою для туристів, гостей громади та інвесторів.

В рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) були розроблені та затверджені Програма місцевого економічного розвитку (далі – Програма МЕР) та План дій з її впровадження на 2018-2020 роки. Над створенням цього документу працювала робоча група, були залучені незалежні експерти Агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, проведені семінари та візити експертів до громади. Програма МЕР розроблена відповідно стратегічним та операційним цілям Стратегії розвитку громади на 2018-2026 роки та націлена на сталий місцевий економічний розвиток громади.

Метою Програми є:

  • економічний розвиток території;
  • підтримка існуючого бізнесу та власників «зелених садиб»;
  • стимулювання підприємницької діяльності та появи нового бізнесу, підтримка їх розвитку;
  • розвиток трудових ресурсів, в тому числі молоді;
  • залучення нового бізнесу та інвестицій, враховуючи екологічні стандарти та підвищення конкурентоздатності громади.

Обов’язковим компонентом Програми МЕР є перелік проєктів, реалізація яких сприятиме економічному розвитку території громади. Тож, в рамках Програми було розроблено проєкт «Створення демонстраційного центру сімейного відпочинку в с.Григорівка», який наразі реалізується спільно з Програмою DOBRE. Метою проєкту є забезпечення комфортних умов для відпочинку гостей та туристів на території громади шляхом створення центру відпочинку в с.Григорівка та передбачено встановлення трьох модульних будинків.

Восени 2020 року завершився тендер на придбання трьох модульних будинків, який проводила Програма DOBRE, та успішно пройшли закупівлі на суму орієнтовно 1 200 000 грн. (грантові кошти Програми DOBRE). Мобільні будинки вже доставлені до с.Григорівка та розпочаті роботи по їх встановленню. До всіх будинків будуть підведені комунікації, територія огороджена та проведені роботи з покращення благоустрою прилеглої території (висаджені дерева, кущі, квіти).

Завдяки створенню центру відпочинку підвищиться туристична привабливість громади, покращиться благоустрій, збільшиться рівень зайнятості населення у туристичні сфері, будуть створені нові робочі місця. Впровадження даного проєкту надасть можливість залучати додаткові кошти для розвитку туристичної сфери громади, розбудови центру відпочинку, збільшення надходження до місцевого бюджету, а також сприятиме підвищенню рівню задоволення гостей, туристів та місцевих жителів. Далі буде)))



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь