Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цифровізація – пріоритетний напрямок в роботі з платниками

Дата: 10.12.2020 11:27
Кількість переглядів: 372

Спеціально для платників податків, які надають річну податкову звітність на паперових носіях на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol/.

Дивіться у прямому ефірі 11 грудня о 9-00 годині підсумковий онлайн-вебінар на тему: «Цифровізація – пріоритетний напрямок в роботі з платниками».

Головний спікер:
Марина Макушева - управління електронних сервісів

   

ДПС посіла 2 місце серед ЦОВВ за кількістю завантажень наборів відкритих даних

За даними Міністерства цифрової трансформації України ДПС увійшла в ТОП – 6 ЦОВВ, які мають найбільше завантажень на Порталі відкритих даних наборів даних у формі відкритих даних.

Так, ДПС посіла 2 місце серед ЦОВВ за кількістю завантажень вказаних наборів даних – 11,2 тис.

ДПС нагадує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» зі змінами за ДПС закріплено 41 основний набір даних, який на сьогодні оприлюднено в повному обсязі та здійснюється їх оновлення.

Зазначені набори даних оприлюднюються на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних https://data.gov.ua/organization/tax та на офіційному вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua/datasets.php .

Земельний податок та єдинники І - ІІІ групи

Нагадуємо: з 23.05.2020 набрав чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», основні положення якого набрали чинності з 23.05.2020, а для окремих положень термін набрання чинності визначений з 01.07.2020 та 01.01.2021 року.

Пропонуємо ознайомитися зі змінами:

Фото без опису

Листування ДПС з платниками податків через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що Законом України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466) вдосконалено деякі питання функціонування електронного кабінету – забезпечення можливості платникам податків, які мають бажання отримувати від контролюючих органів документи в електронному вигляді, отримати такі документи через електронний кабінет.

Відповідно до статті 16 Закону №466, який набрав чинності з 23 травня 2020 року, внесено зміни до пункту 42.4 статті 42 глави 1 розділу ІІ Податкового кодексу України щодо листування контролюючих органів через Електронний кабінет з платниками податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, та які подали заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет, а також подання один раз протягом року заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет.

 З метою приведення у відповідність до Закону №466 Державна податкова служба України підготувала зміни до наказу Міністерства фінансів України від 14.07.2017 №637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету», зокрема, щодо подання платником заяви про бажання отримувати документ через Електронний кабінет та заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет та затвердження форм цих заяв.

Після внесення змін до нормативно-правових актів та доопрацювання інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС щодо формування та направлення документів в електронному вигляді засобами електронного зв'язку буде забезпечена можливість листування контролюючих органів з платниками податків.

           

        

                                                                       

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь