Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про безконтрольний прийом антибіотиків та самолікування під час пандемії COVID-2019

Дата: 08.12.2020 11:35
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

З урахуванням існуючої проблеми безконтрольного прийому населенням антибіотиків в умовах пандемії, викликаної коронавірусною інфекцією СОVID-19, в межах наданих повноважень Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області (далі - Служба) інформує про наступне.

З метою недопущення придбання населенням рецептурної групи ліків без відповідних рецептів лікаря Служба зверталася до суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, та доводила до відома лист Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі- Держлікслужба) щодо неухильного дотримання вимог Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року № 360, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 20 липня 2005 року за №782/11062 (далі - Порядок) під час продажу лікарських засобів, які відпускаються за рецептом лікаря.

Проте попередній аналіз ситуації вказує на можливу подальшу реалізацію аптечними закладами рецептурних препаратів без рецепту в порушення вимог нормативно-правових актів України, що призводить до погіршення здоров'я людей, які мають хибну уяву щодо лікувальних властивостей деяких препаратів, зокрема, антибіотиків, у боротьбі з захворюванням на СОVID-19.

Пам’ятайте, антибіотики призначають лише під час бактеріальних інфекцій. Вони не борються з вірусними захворюваннями та не є профілактикою будь-яких хвороб. Тож не потрібно займатися самолікуванням, купувати антибіотики без рецепта.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь