Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нарада щодо дистанційної освіти

Дата: 27.11.2020 15:11
Кількість переглядів: 594

26 листопада о 9:00 відбулася зустріч начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корнієнко Є. М. з адміністрацією Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст., у складі Сьомаш Т. А. та Гнатовської Н. П., членів батьківського комітету, зі складу якого були присутні  Рябоконь С.І., Шонія А. Л., Сьомаш А. П., Токаленко О. А., Старкова О. В.

Під час зустрічі було обговорено законодавчу базу дистанційної освіти, обговорили «Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти», затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 08. 09. 2020 р. №1115 (далі Положення), а саме про синхронність та асинхронність дистанційного навчання та форм і засобів організації освітнього процесу та "Положення про дистанційне навчання", затверджене наказом Міністерства освіти і науки України 25.04.2013  № 466 (зі змінами).

Відповідно пункту 3.2 "Положення про дистанційне навчання"

  • основними видами навчальних занять за дистанційною формою навчання є: лекція, семінар, урок, практичні заняття, лабораторні заняття, консультації та інші.

Відповідно частин 6 та 7 розділу 1 «Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти»:

- «дистанційне навчання може передбачати навчальні (у тому числі практичні, лабораторні) заняття, корекційно-розвиткові заняття, вебінари, онлайн форуми та конференції….». Згідно Положення організація освітнього процесу має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію суб’єктів дистанційного навчання з використанням форм індивідуальної та колективної навчально-пізнавальної діяльності учнів, а також здійснення ними самоконтролю під час навчання.

Відповідно частини 7 розділу 1 «Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти», отримання навчальних матеріалів, спілкування між суб’єктами дистанційного навчання під час навчальних та корекційно-розвиткових занять, консультацій, що проводяться дистанційно, забезпечується передачею відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації в синхронному або асинхронному режимі.

У ході обговорення неодноразово було наголошено на тому, що використання платформ для відеозв’язку у режимі реального часу ZOOM та Microsoft Teams є пріоритетним напрямком у дистанційному освітньому процесі шкіл громади, незважаючи на синхронний чи асинхронний режим освітнього процесу.

Нагальним постало питанням платформ дистанційного навчання та їх використання протягом освітнього процесу. Зокрема щодо освітньої онлайн платформи «Моя Школа» батьківським комітетом було зазначено технічні недоліки системи, головним з яких можна вважати відсутність опції надсилання домашніх завдань учнів у мобільному доданку «Моя Школа». Також представники батьківського комітету наголосили на використанні платформи Google Classroom для учнів початкових класів.

Наступна нарада з батьківським комітетом та адміністрацією закладу Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст. запланована на 03.12.2020 р. о 9:00 у адміністративній будівлі Григорівської сільської ради за адресою вул. Пушкіна 20.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь