Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо впровадження медичних висновків про народження

Дата: 23.11.2020 13:16
Кількість переглядів: 761

Фото без опису

Наказом від 18 вересня 2020 року № 2136 «Деякі питання ведення Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 вересня 2020 року за №952/35235, визначено, що медичні висновки про народження є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини органами державної реєстрації актів цивільного стану громадян.

Медичні висновки про народження забезпечують повноцінне надання комплексної послуги «єМалятко» з Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія».

Водночас за результатами моніторингу формування медичних висновків, який здійснюється під час подання громадянами заяви на отримання комплексної послуги «єМалятко» та державної реєстрації народження дитини зафіксовано значну кількість помилок.

Вказані помилки призводять до того, що батьки не можуть вчасно отримати свідоцтво про народження дитини, а також інші державні послуги та змушені повторно звертатися до закладу охорони здоров’я, де було сформовано медичний висновок, або сімейного лікаря для виправлення внесених даних.

Слід зазначити, що під час внесення електронного медичного висновку про народження до Реєстру медичних висновків електронної системи охорони здоров’я лікар зобов’язаний:

- перевірити усі дані у профілі пацієнтки під час її прибуття до пологового будинку та, у разі виявлення помилок та/або невідповідностей, виправити їх;

-уточнити чи не змінювалося у пацієнтки прізвище, ім'я та по батькові, а також чи не отримувала вона новий документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство. Якщо дані змінювалися – необхідно оновити їх у профілі;

- у разі виявлення помилок та/або невідповідностей у вже підписаному медичному висновку, необхідно перевипустити медичний висновок, зазначивши виправлені дані.

З метою залучення громадян до отримання комплексної електронної послуги «єМалятко» з Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія»

- буде проводитись в жіночих консультаціях, пологових будинках, пологових відділеннях, перинатальних та неонатальних центрах незалежно від форми власності та підпорядкування інформаційно-роз'яснювальна робота щодо самостійного отримання батьками комплексної послуги «єМалятко» на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія»;

- розповсюджуватиметься серед породіль (з використанням паперових та/або електронних носіїв) буклет-інструкція про те, як замовити комплексну послугу «єМалятко» онлайн (наведена нижче).

Закладам охорони здоров’я безкоштовно надаватимуться ноутбуки та будуть створюватися «місця самообслуговування», де батьки, використовуючи ноутбук, матимуть змогу самостійно подати заяву на отримання комплексної послуги «єМалятко».

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь