Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День української мови та писемності у закладах загальної середньої освіти Присиваської ОТГ

Дата: 10.11.2020 11:36
Кількість переглядів: 1113

Фото без опису

Кожного року 9 листопада в Україні відзначається День української мови та писемності. Традиційно цього дня всі бажаючі жителі України пишуть радіодиктант. Цього року писали ХХ-й, ювілейний радіодиктант Національної єдності. Всі заклади загальної середньої освіти громади долучились до його написання.

Також у Павлівській школі І-ІІІ ст. та Іванівський школі І-ІІ ступенів було організовано ряд заходів, присвячених до Дня української мови та писемності. Зокрема у Павлівській ЗОШ І-ІІІ для здобувачів освіти 1 класу було проведено інтерактив «Скарбничка мовних цікавинок», для 2 класу – гру- конкурс «Мово українська, мово солов’їна». Для 3 класу було організовано вікторину «Прислів’я та приказки» та перегляд презентації «День української писемності та мови». Школярі збагачували свої знання про чудову українську мову, вивчали вірші і виконували різні завдання. Також була організована літературна виставка у фойє школи «Там, де живе рідна мова…», вікторина «Прислів’я та приказки» для 6 класу і перегляд презентації «Ну що б, здавалося, слова…». У мовній царині теж можливі змагання – для учнів 6-7 класів вчителем Раднаєвою–Кириченко Я.І. проведено брейн-ринг "Слово до слова - складеться мова". Учні 8 класу мали можливість переглянути презентацію «Історія виникнення письма», яку підготувала Горбачик А.Т.

Учні та вчителі Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів теж долучились до відзначення Дня української мови та писемності. В цей день здобувачі освіти 3 класу Іванівської школи прийняли участь у вікторині "Знавець рідної мови", де пригадали українські вірші, пісні, прислів'я та приказки, відгадували загадки. Також переглянули презентацію "Особливість української мови". Користуючись нагодою, визначили Містера та Міс Каліграфії - Сирчіна Миколу та Ткаченко Діану.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу здобувачам освіти доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь